Restaurant a la platja

Els 6 millors restaurants de Salou on dinar o sopar amb garanties

Menjar bé a la capital turística de la Costa Daurada no té per què ser missió impossible

No tot són restaurants per a guiris, pizzes congelades i entrepans greixosos. A Salou també és possible gaudir de la gastronomia i d'una restauració homologable amb altres poblacions de la Costa Daurada.

A Salou podem trobar tots els tipus de cuina. Des de tapes, cuina mediterrània o menjar més exòtic com l'indi o el japonès. Però avui ens dedicarem als restaurants de tall tradicional. És important distingir entre els establiments dedicats purament al turisme, legítims, però que sovint són llocs de pura subsistència, i els locals de més qualitat on solen acudir els locals o els visitants més informats i interessats en la gastronomia. A continuació llistem 6 restaurants de Salou que no fallen.

Moss

Un dels millors restaurants de Salou, relativament nou, és Moss. Situat a la zona nord de la ciutat, prop del Mercat i el nucli comercial. Moss es caracteritza per uns horaris extensos (obre de dilluns a diumenge de 9h a 2h de la matinada) i un tracte excel·lent. A la carta hi podrem trobar una cuina de fusió amb productes de molta qualitat que s'escora cap a la gastronomia oriental.

Restaurant Moss a Salou
Moss es caracteritza per uns horaris extensos i un tracte excel·lent | Cedida

Tempures de verdura i llagostins, risottos, ceviches de llobarro i un apartat de la carta dedicat al sushi formidable, amb peix de primera. Molta atenció als nigiris de peix mantega (butterfish), delicats i de perfecta execució. O els steaks tàrtars de salmó o de bou, dels més ben fets que es poden degustar a Salou i a Tarragona en general.

El local és bonic i l'ambient agradable, cosa que juntament amb l'horari ampliat, convida a allargar la vetllada amb copes i còctels, també de nivell. Els dies laborals fan amb un menú de preu més ajustat que la carta, on l'àpat pot sortir bastant més car.

La Morera

No ens movem de la zona alta de Salou. Vora la Plaça de la Pau i l'Ajuntament, hi trobem La Morera de Pablo i Ester, un restaurant veterà de la ciutat que amb els anys ha anat consolidant el seu espai com un dels més agradables de Salou, presidit per la morera que li dona nom. Orientat a la cuina mediterrània i de mercat, amb tocs d'autor. La Guia Michelin els menciona i el local és íntim i acollidor.

Restaurant La Morera de Pablo i Ester
Aquest restaurant és un veterà de la ciutat | Cedida

Entre setmana disposen de menú i també es pot gaudir d'un menú degustació de 32€ de gran relació qualitat-preu que els caps de setmana s'eleva fins als 44€ amb vi i begudes inclosos. A les nits d'estiu resulta especialment romàntic sopar a la terrassa, però cal reservar amb antelació.

La Goleta

Clàssic entre els clàssics restaurants de Salou, La Goleta fa 25 anys que és obert a la platja dels Capellans,  en una excepcional situació. Les vistes al mar a través dels finestrals, la decoració marinera i l'experiència de la gent de la casa fa que realment et transportis a una altra època.

Restaurant La Goleta
La Goleta fa 25 anys que és obert a la platja del Capellans | La Goleta

A la carta, també, una aposta per la cuina mediterrània, amb plats de ressonàncies clàssiques com bavaroises de lluç i porros, amanides de llagostins, paelles, peixos a la sal, sarsueles o calderetes de rap i escamarlans. Plats que ja són difícils de trobar en molts restaurants. A més, les dimensions i la ubicació del local el fan adient per a la celebració de qualsevol tipus d'esdeveniment.

Mesón del Segoviano

Un altre local de pedigrí, prop de l'estació de trens, és el Mesón del Segoviano.  En origen una taverna humil, amb els anys el nivell de la cuina i del producte ha fet un salt exponencial de la mà del xef Álvaro Gómez, que a més de conservar les tapers i racions, ha inclòs una carta variada i un excel·lent menú de 25€ amb tot inclòs.

Un restaurant imbatible en la relació qualitat-preu a Salou,  cosa que fa que estigui sempre ple i es faci gairebé indispensable reservar. De Segovia, en conserven el garrí al forn, amb una matèria primera excel·lent i executat de manera impecable. Cal tastar-lo.

Restaurant Mesón del Segoviano
Un restaurant imbatible en la relació qualitat-preu a Salou | Cedida

4R Gastrobar

Anem fins a la zona turística de Salou a trobar aquest restaurant,  situat a la part baixa de l'hotel 4R Salou Park Resort. Malgrat la seva ubicació en ple bullici, el gastrobar obre tot l'any i mostra un esforç en mantenir una carta de qualitat, amb contínues renovacions i bon producte.

El local destaca per l'amplitud, la comoditat de les taules, la llum i les bones sensacions que transmet. Però a més s'hi menja bé i a preus raonables. Cuina de tendència internacional, amb els inevitables tàrtars, tatakis i ceviches, però també bones paelles i bon tracte el receptari tradicional. Dos menús competents per triar, un de diari i un de fusió.

Restaurant 4r Gastrobar
El local destaca per l'amplitud, la comoditat de les taules, la llum i les bones sensacions que transmet | Cedida

Deliranto

Deliranto és el restaurant més excèntric de Salou,  un lloc inesperat. El xef de Valls Pep Moreno, després dels projectes a Tarragona amb Sirco Esbarjo Gastronòmic, es va instal·lar als baixos de l'Hotel Regente Aragón. En un costat hi va obrir el gastrobar Cook & Travel, més informal. L'altra part del local, amb taules grans i espaiades que donen sensació d'amplitud, la va dedicar a Deliranto, un restaurant inspirat vagament en la manera de fer dels germans Adrià.

Interior del restaurant Deliranto
Deliranto és el restaurant més excèntric de Salou | Cedida

Deliranto ofereix dos menús de 80€ i 120€, de 22 i 32 plats respectivament, que segueixen un fil temàtic, buscant ampliar l'experiència de l'àpat als àmbits de la literatura o l'art. Una aposta arriscada en una plaça com Salou, però que en poc més de dos anys ha consolidat una clientela àvida de noves sensacions, que a Deliranto es tradueixen en plats d'alt tractament estètic i productes excel·lents i fetitxes com la gamba vermella, el cranc reial, el ren o la tonyina de l'Ametlla. Pep Moreno ha dedicat les cartes o itineraris anteriors a Alícia al País de les Meravelles o al Mag d'Oz.