Imatge d'un concert multitudinari on es veu l'escenari i el públic

L'excepció del Govern després d’anunciar el tancament de les discoteques

Es mantenen festivals com l’Acampada Jove o el Cruïlla i l’oci nocturn a l’aire lliure

Un cop anunciades les noves mesures per combatre el nou rebrot de covid-19, els festivals respiren alleugerits. El govern català torna a tancar les discoteques, però permetrà l'oci nocturn a l'aire lliure.

Durant l'última roda de premsa del govern Patrícia Plaja, portaveu del Govern, ha anunciat: «Tots aquells espais, sales de festa o discoteques, que no tinguin accés a l'exterior hauran de tancar». Aquestes restriccions entraran en vigor demà, dia 7 de juliol, i està previst que s'allarguin durant 15 dies.

Tot i que les restriccions no afecten els festivals també hauran d'implementar noves normes de prevenció. «En aquelles activitats en què s'apleguin més de 500 persones passa a ser necessari passar un test d'antígens o un PCR negativa», explica la portaveu. En cas que una persona tingui la pauta completa de vacunació no serà necessària cap prova.

A més, estaran obligats a acabar a les 3 de la matinada. Aquesta última mesura afectarà de ple a festivals com el Cruïlla. Aquest se celebrarà durant aquesta setmana i les actuacions estaven programades fins a les 5 de la matinada.

Dades de positius als últims festivals


Els festivals massius no han parat durant aquesta setmana. El Festival Vida amb més de 21.000 assistents i Canet Rock sobrepassant les 27.000. Durant els següents 15 dies, el Cruïlla i l'Acampada Jove.


Aquests últims dies els casos de covid-19 han augmentat i els actes tan massificats estan al punt de mirar. Dins els cribratges del Vida es van detectar 51 positius en 27.200 proves d'antígens. Pel que fa a Canet Rock van trobar 152 positius de 22.330 tests. Des de l'organització s'afegia que 800 persones no van assistir al festival a causa de la Covid o per ser contactes estrets.


Es preveu que 1 de cada 40 joves s'infecti de covid-19


Durant els pròxims dies el BIOCOMSC preveu que 1 de cada 40 joves s'infectarà. Els científics de la UPC vaticinen una onada molt forta de contagis. Fins i tot entre les franges d'edat de 30 a 50 anys i rellevant entre els 50 i els 70. En total preveuen arribar als 50.000 contagis setmanals i que les hospitalitzacions estiguin entre l'1 i el 3%.

No tancar els festivals una irresponsabilitat per a molts


«En els àmbits on s'acumula molta gent aquest relaxament augmenta», comentava a la roda de premsa Plaja. Tot i això, a les xarxes socials s'hi ha respirat un aire de descontentament pel fet de no tancar els propers festivals massius. Creuen que ha estat una irresponsabilitat perquè els relacionen amb un possible augment de casos.