Un control dels Mossos d'Esquadra amb un agent aturat davant del seu vehicle i un cotxe circulant

La restricció que fa temps que hi és i Espanya ha allargat encara més avui

S'aplicarà fins a les 18.00 hores del 16 de març

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts una nova pròrroga de la limitació dels vols entre l'Estat espanyol i el Regne Unit per prevenir l'expansió de la soca britànica de la Covid-19. La nova pròrroga durarà fins a les 18.00 hores del 16 de març. A més, també s'allarguen les restriccions de vols amb Sud-àfrica i el Brasil per les variants del coronavirus a aquells països.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La restricció té com a excepcions aquells vols que transportin exclusivament a ciutadans espanyols o andorrans o residents a Espanya o Andorra o passatgers en trànsit internacional a un país de fora de la zona Schengen. Aquesta és la cinquena pròrroga d'aquesta restricció, que va entrar en rigor el passat 22 de desembre i que havia de finalitzar el pròxim 2 de març a les 16.00 hores.

Cal recordar que per aquelles persones que tot i la mesura hagin de viatjar per un assumpte de força major procedent d'aquests països, es demanarà una PCR negativa recollida en les darreres 72 hores. Això és una obligatorietat que s'ha establert en la totalitat de països europeus, que també han reforçat les mesures preventives als aeroports perquè en alguns ja s'utilitzen test d'antígens per reforçar els controls.

Segons les autoritats britàniques, el Regne Unit espera situar la seva nova normalitat al voltant de l'estiu, gràcies a la seva avançada campanya de vacunació. Tot i que la notícia és positiva, la majoria de la ciutadania britànica continua mirant de reüll la resta d'Europa perquè el principal objectiu és arribar a unes bones xifres per poder gaudir de les destinacions de vacances sense cap mena de restricció.

El ministre de Sanitat, Matt Hancock, va expressar fa uns dies les seves expectatives d'un gran estiu «lliure i feliç» si el pla continuà com han establert. Per a la resta de territoris europeus, el procés està resultant més lent, un fet que es produeix per la manca de subministraments per administrar les vacunes necessàries.

Troben dues noves variants del coronavirus al Regne Unit

A principis d'aquest mes de febrer, les autoritats britàniques van anunciar el descobriment de dues noves variants de la Covid-19, una de les quals van classificar com a «preocupant». Segons van explicar, les dues noves variants del coronavirus tenen similituds molt importants amb les de Sud-àfrica i el Brasil.

Les autoritats britàniques van assenyalar que la primera variant va ser localitzada a la ciutat de Bristol, i és la que «preocupa», mentre que la segona va ser descoberta per primer cop a Liverpool, i es troba, segons un comitè científic, en fase «d'investigació». Amb tot, en un inici es van identificar 76 casos de les noves variants, segons l'organisme de salut Public Health England (PHE), i en principi les vacunes que ja s'estan administrant serien efectives també contra aquestes versions.