Restriccions de les activitats socials a Barcelona per frenar els contagis de coronavirus

No hi haurà confinament de la capital catalana, però es restringirà l'aforament de bars, resturants, locals d'oci i platges

Imatge de persones passejant pel carrer després de la desescalada del coronavirus
Les restriccions que s'aplicaran a Barcelona tenen l'objectiu d'evitar aglomeracions de gent i tallar la transmissió comunitària del virus. | EFE

El Govern i l'Ajuntament de Barcelona anunciaran aquest divendres al matí un paquet de mesures restrictives per tal de frenar els contagis de coronavirus, tal com va demanar l'alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, el passat dimecres. Les accions estaran encaminades a reduir la interacció social i l'oci dels barcelonins, després que l'estratègia de detecció precoç i rastreig de contactes hagi fracassat estrepitosament. 

En cap cas, però, no hi haurà un confinament o un tancament de la capital catalana. Es preveu que les mesures que s'apliquin estiguin en la línia de les decretades a l'Hospitalet de Llobregat aquesta mateixa setmana. En aquest sentit, la regidora de Salut de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha explicat que «la majoria de contagis s’estan donant en aquelles activitats de retrobament i d’oci». Per això, ha assegurat, que «les mesures van orientades a rebaixar aquesta activitat social».

L'últim balanç del Departament de Salut, aquest dijous a la tarda, va revelar 1.293 nous casos positius de coronavirus a Catalunya, 884 dels quals es van registrar a Barcelona i a la seva àrea metropolitana. Sobre això, Gemma Tarafa ha manifestat que «és molt important que fem un pas enrere per poder-ne fer endavant».

Evitar les reunions de grans grups de persones

Segons explica el diari 'La Vanguardia' aquest divendres, les mesures implicaran una reducció de l'aforament interior de bars i restaurants, sales de festes i discoteques, així com recintes religiosos. L'objectiu és evitar les reunions de grans grups de persones. Així mateix, hi haurà restriccions en els recintes esportius tancats, l'esport en grup i les platges.

Així mateix, segons 'La Vanguardia', les mesures restrictives s'aplicaran a tots els districtes de Barcelona i no només a l'Eixample i Sants-Montjuïc, els dos que registren més incidència del virus. Així mateix, el citat mitjà assegura que s'ha plantejat ampliar les mesures a l'Hospitalet de Llobregat, estenent les restriccions més enllà dels barris de la Torrassa, la Florida i Collblanc, així com a altres ciutats de la primera corona de l'àrea metropolitana.


Comentaris

envia el comentari