Restringeixen les visites a un sociosanitari de Barcelona en detectar-hi 5 casos positius de Covid-19

Tal com informa Salut, tres dels positius són pacients i els altres dos són treballadors

Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirusEl centre sociosanitari ha hagut de restringir les visites | CatalunyaDiari

Salut ha detectat cinc casos positius de coronavirus en unitats diferents del centre sociosanitari Isabel Roig de Barcelona (CAP Casernes Sant Andreu); tres són pacients i dos, treballadors, segons confirmen fonts del departament. Les mateixes fonts assenyalen que si bé no es tracta d'un brot important, han decidit actuar «amb més intensitat» per l'«augment d'incidència i separació dels casos».

D'aquesta manera, s'han restringit les visites de familiars al centre de tot l'edifici durant 14 dies i els pacients de les unitats on s'han registrat els casos de covid-19 es consideren tots com a contactes i, per tant, faran l'aïllament corresponent. S'han activat els circuits de comunicació amb les famílies.

Quatre casos positius en una residència de Valls

Paral·lelament, Salut ha confirmat avui quatre casos positius de coronavirus a la residència Alt Camp de Valls. Es tracta de dues residents i dues treballadores d’aquesta residència pública, segons han confirmat fonts municipals i del Departament de Salut a l’ACN. Les dues àvies infectades, que es troben aïllades al centre, són asimptomàtiques i no ha calgut traslladar-les a l'hospital de la ciutat.

En saber-se del cas de dues empleades contagiades per un conegut comú, aliè al centre, ara fa quinze dies, es van activar els protocols establerts per a aquest tipus de situació i es van fer proves PCR als 120 usuaris i al centenar de treballadors propis i d'empreses externes per diagnosticar nous casos i neutralitzar aquest brot.

Els residents es van confinar a les seves habitacions com a mesura de prevenció fins a saber-se els resultats dels tests. Només una àvia va donar positiu en aquell cribratge. Aquesta setmana s'han repetit les proves al personal i residents i una altra àvia ha donat positiu, mentre la resta de tests d'aquest segon cribratge massiu han tingut resultat negatiu. Fonts de l'Ajuntament valoren positivament el control de la situació i bon ús dels equips de protecció individual (EPI). Des del Departament de Salut es confirma que la residència reprendrà a partir de demà dijous tots els serveis amb total normalitat.


Comentaris

envia el comentari