Un tren de Rodalies de Catalunya a l'estació de Sabadell Centre amb alguns passatgers

Retards de mitja hora a Rodalies Catalunya per una «vaga de zel» dels maquinistes

Renfe va denunciar que la vaga encoberta havia començat aquest cap de setmana

Retards de fins a mitja hora en diverses línies de Rodalies i Regionals a Catalunya. Renfe ha atribuït aquests retards a una «vaga de zel instigada pel sindicat de maquinistes» per reivindicacions salarials que provoca la supressió de trens. La companyia ha informat per exemple que els trens de l'R3 que havien de sortir de Ripoll a les 6.25 hores i a les 7.18 hores no ho han fet.

Els retards d'aquest dilluns també s'han donat durant el cap de setmana, a conseqüència d'aquesta «vaga encoberta» denunciada per Renfe. Segons ha explicat l'ACN, aquest grup de maquinistes en vaga de zel rebutja, entre d'altres, conduir combois amb pintades com grafits, malgrat que habitualment es fa. Així, aquell tren queda suprimit i no es pot prestar el servei.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

La companyia ferroviària recomana als viatgers consultar el seu web per tal de conèixer els canvis i estat del servei, del qual també s'informa a les estacions, els trens en circulació i les xarxes socials de Renfe.

SEMAF assegura que les incidències són conseqüència de la falta d'inversió

El sindicat SEMAF ha assegurat que no hi ha cap vaga encoberta, assegurant que les incidències que s'estan produint a Rodalies estan relacionades amb la falta d'inversió de la companyia en infraestructures, manteniment i personal. En aquest sentit, SEMAF i Renfe es van reunir la passada setmana per tal d'abordar la problemàtica sobre els trens amb grafitis, que segons la normativa no poden circular per motius de seguretat.

Davant la vaga de zel que van iniciar els maquinistes, la direcció de seguretat de Renfe va publicar una directiva urgent que autoritzava la circulació dels combois pintats. La resposta de SEMAF no es va fer esperar, assegurant des del sindicat que aquest procediment no compleix el reglament i va en contra de les recomanacions tècniques de l'Agència Estatal de Seguretat Ferroviària (AESF).