Imatge de llaunes de Coca-cola

Ordenen la retirada de milers de llaunes de Coca-cola i altres begudes a Catalunya

Estaven preparades per ser distribuïdes i venudes en comerços de Lleida

La Guàrdia Civil ha hagut d'intervenir en un local de venda a l'engròs a Lleida. El motiu? el mal etiquetatge en 17.200 litres de begudes ensucrades. La majoria eren ampolles de Coca-cola i llaunes de la marca Monster que no estaven etiquetades en l'idioma oficial. Motiu pel qual la legislació estatal n'exigeix la retirada i immediata destrucció. 

El local intervingut està ubicat al polígon Mecanova de la capital del Segrià. Les begudes, amb un valor de mercat d'uns 12.500 euros, estaven preparades per ser distribuïdes i venudes en establiments comercials de la ciutat. 

Imatge de les ampolles de Cocacola retirades a Lleida
Imatge de les llaunes i ampolles de Monster i Coca-cola que han estat retirades per un error d'etiquetatge. | ACN

N'ordenen la destrucció

Estaven etiquetades només en anglès, sense referència a cap idioma oficial de Catalunya. La policia, que ha paralitzat tot el material, ha ordenat la immediata destrucció o el seu correcte reetiquetatge en llengua oficial per tal de poder ser comercialitzades al país.

A més, durant la inspecció, els agents van aixecar altres actes relacionades amb la manca de llicència d'activitats, per no disposar de fulls de reclamació i no tenir cap extintor a l'establiment.

Unes galetes, també retirades del mercat

En aquesta mateixa línia, l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va ordenar la retirada del mercat d'unes galetes per la presència de soja no etiquetada en el producte. Concretament, el producte retirat eren les galetes de vainilla Harifen, de la marca Sanavi.

Les caixes que es van haver d'enretirar són de 200 grams i del lot 35L, amb caducitat al 30 d'abril del 2023. També s'ha hagut de retirar el lot 29J, amb caducitat al 28 de febrer del 2023. El codi de barres del producte és 8425887005030.

La Xarxa d'Alerta Alimentària Europea (RASFF) havia rebut l'avís prèviament de França i, immediatament, va demanar als distribuidors catalans que retiressin el producte de les seves prestatgeries. L'empresa Sanavi va activar la devolució de productes dels punts on s'estava venent.