Primer pla envàs d'un dolç.

Alerta alimentària: Retiren un popular dolç que ha estat a totes les taules aquest Nadal

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ha comunicat l'avís després de detectar traces d'ingredients no identificats a l'etiqueta

Els àpats familiars i les llargues sobretaules han estat la tònica predominant en els últims dies. Les festes de Nadal, tot i que amb restriccions per l'alta incidència de la sisena onada de la Covid-19, han tirat endavant i ens han permès reunir-nos amb els nostres familiars i amics. 

A banda de les sopes de galets, els canelons i els rostits, els grans protagonistes a les nostres taules aquests dies han estat els dolços. Des de polvorons, neules, torrons, passant per tota mena de dolços.

N'hi ha un que és present a gairebé totes les taules a Espanya per les festes de Nadal. Es tracta dels clàssics bombons Ferrero Rocher, amb totes les seves variants que tenen al mercat. Les boletes daurades de xocolata i ametlles de tota la vida han evolucionat ara amb una àmplia gamma de variants, i és en una d'elles que s'acaba de llençar una alerta alimentària per part de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan).

Ferrero Rocher retira de la venda un dels seus productes estrella

L'alerta alimentària emesa fa referència a un dels productes de Ferrero Rocher, concretament el Grand Ferrero Rocher Dark de 125 grams. Aesan ha retirat del mercat tots els lots que s'han venut a Espanya i que tenen data de consum preferent del 20 d'abril del 2022.

El motiu per aquesta alerta alimentària és perquè s'ha detectat en aquest producte proteïnes làcties no identificades a l'etiqueta. La mateixa marca ha emès un comunicat explicant que Ferrero Rocher ha informat de traces de llet no declarades als Grand Ferrero Rocher Dark comercialitzat a Espanya.

Com a mesura de precaució, Aesan ha recomanat a les persones al·lèrgiques a les proteïnes làcties que puguin tenir aquest producte a casa seva que no el consumeixin. La marca ha lamentat aquest error i ha volgut deixar clar que «cap altra producte de Ferrero Rocher o de Ferrero estan afectats per aquesta declaració». Des de l'agència espanyola de seguretat alimentària han especificat que el producte no comporta cap perill per a les persones que no siguin al·lèrgiques a aquest tipus de proteïnes.

El dolç afectat és un bombó de xocolata negra amb avellanes, i a banda de la recomanació de no consumir-lo, des d'Aesan també demanen que es contacti amb l'equip d'Atenció al Consumidor de Ferrero. El producte ha estat distribuït pràcticament per tot l'Estat.