La revelació de Sergio Dalma sobre el moment polític de Catalunya

El cantant de Sabadell celebra 30 anys de carrera i estrena disc

Sergio Dalma en un terrat de Barcelona
Sergio Dalma durant l'entrevista en un terrat de Barcelona| Catalunya Diari

Sergio Dalma (Sabadell, 1964) està de celebració amb el seu nou disc 'Treinta... Y tanto' (Sony) per commemorar tres dècades als escenaris i amb el qual seguirà una gira l’any 2020.

L’àlbum inclou sobretot grans èxits, actualitzats i tornats a gravar de manera que sonen gairebé com peces noves, però també tres noves cançons a forma de tast «del que pot ser el futur immediat» de l’artista. En clau de present, Dalma no és aliè a «la situació» políticament complicada que es viu al seu país.

Cançons de tota una trajectòria

Sergio Dalma apunta que ha inclòs en la selecció de cançons de tota una trajectòria 'Bandera Blanca'. «Amb tot el que estem vivint ara, és una cançó que escolto i em dona un bon rotllo, sensació de pau. (...) Al final, necessitem calmar la situació, els ànims, buscar molt el diàleg i l’apropament», reflexiona en conversa amb l’ACN per a la promoció del seu nou disc ’30... Y tanto’.

El sabadellenc no és aliè als dies políticament intensos que es viuen a Catalunya i l’Estat i això que, ho admet, mai s’ha sentit atret per la política. «Però quan notes que la societat està patint com està patint ara, et sents realment molt decebut dels polítics que tenim, tant d’un lloc com d’un altre».

Dalma es pregunta per què «no s’asseuen a una taula per posar remei», però constata que per ara no està sent així. «Produeix molta tristesa i impotència».

Èxits que semblen «nous»

Sergio Dalma en un terrat de Barcelona
L'artista renova i hi incou peces amb un estil diferent | Catalunya Diari

Per celebrar els seus trenta anys com a Sergio Dalma, Josep Sergi Capdevila (el seu nom real), va voler revisitar les cançons que han estat «la columna» de la seva carrera. Un exercici que ja va fer amb un recopilatori el 2004, però que ara ha comportat tornar a gravar les cançons amb nous arranjaments i producció, de manera que «al final s’han convertit en cançons noves», considera el músic.

Entre elles n’hi ha algunes de no tan populars, però Dalma les hi ha volgut donar «una oportunitat» perquè a ell l’han marcat i per la «vigència que poden tenir ara», com la mateixa ‘Bandera blanca’, ‘El mar de tus caricias’ o ‘Bajito y al oído’.

Al mateix temps, ofereix una «pinzellada» del què podria acabar sent un nou àlbum, i per això ha inclòs al disc tres cançons noves: ‘Donna’, ‘El diabló en el cuerpo’ i ‘Joven loco desalmado. La particularitat d’aquestes tres peces, compostes per encàrrec, és que Dalma va escollir entre propostes un pel allunyades del seu registre. Els productors van dir que «no eren per Sergio Dalma sinó per un artista nou que començava, i així ens van arribar coses més arriscades per provar”, confessa.

Algunes novetats

De totes maneres, matisa que les noves «provatures» no desnaturalitzen el seu so. «Tinc un públic darrere, està bé que el sorprenguem però sense tornar-nos bojos; no em veig cantant reggaeton», diu somrient. «Penso que hem fet un pas endavant important, hem sorprès la gent, però sense perdre l’essència», rubrica.

Amb una barreja de cançons que tenen trajectòria i de noves creacions, el nou disc de l'artista mira tant al passat com al futur. En aquest sentit, Dalma admet «l’addicció» que provoca la seva professió. «És difícil prendre la decisió de pensar les botes, aquesta feina enganxa molt», diu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari