ÚLTIMA HORA

‼ Un home mata la seva dona a l'Alt Empordà i se suïcida

Registren el primer cas de dengue per transmissió sexual a Europa, a Madrid

El portador va contagiar-se a Cuba i va mantenir relacions sexuals amb la seva parella a Espanya, on va transmetre-li el virus
Mosquito Tigre de América del Sur
Espanya registra el primer cas de transmissió de dengue per via sexual a Europa | Catalunya Diari

 

La Direcció General de Salut Pública de la Comunitat de Madrid ha registrat el primer cas a Europa de transmissió de dengue per via sexual. El contagi va ser notificat des de l'Hospital Ramón y Cajal a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica. El cas va afectar dos homes. Segons sembla, un d'ells va contraure la infecció a un altre país i va contagiar a l'altre a Espanya.   

 

El virus, al Carib

El segon afectat no havia sortit d'Espanya els dies previs a aparèixer els símptomes; consegüentment, es considera un cas autòcton. La seva parella havia patit un quadre simptomatològic similar 10 dies abans després d'un viatge a Cuba i República Dominicana. Aquest primer, aleshores, és un cas importat. En cap dels dos casos es va detectar la presència del mosquit vector de la malaltia en cap de les residències ni als indrets visitats pels infectats a Madrid. 

 

Tal com van admetre, van mantenir relacions sexuals sense protecció fa 2 mesos, fet pel qual es va decidir estudiar mostres de semen, que han donat positiu. Així mateix, els experts han determinat que la seqüència genètica coincideix amb la que actualment brota a Cuba. No obstant això, no cal alarmar-se; es tracta d'un cas insòlit —el primer en tota Europa— i d'una via poc freqüent per contraure la malaltia.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari