Imatge d'un gos amb cara trista

Una misteriosa malaltia mata més d'una vintena de gossos a Noruega

Els animals afectats presenten un quadre simptomatològic similar: vòmits i diarrea

Els serveis sanitaris de Noruega investiguen una malaltia desconeguda que ha posat fi a la vida de 26 gossos. La situació d'emergència ha portat a les autoritats policials a advertir a les persones amb mascotes a mantenir-les lluny d'altres animals domèstics fins que s'esbrinin les causes. Els animals afectats presenten una simptomatologia similar: proctorràgia acompanyada de diarrea i vòmits, segons assenyala 'The Guardian'.

L'institut veterinari de Noruega va descartar que es tractés d'un brot de salmonel·la així com de verí per a rates i, paral·lelament, tampoc es creu que la malaltia fos provocada per contaminació en el menjar dels animals. En la mateixa línia, cal dir que no se sap amb certesa si és contagiosa, ja que  podria tractar-se d'una sèrie de casos individuals.

El cas insòlit dificulta les tasques d'investigació 

«Hem vist que s'han utilitzat molts tipus diferents d'aliments en els gossos que han estat sotmesos a autòpsia, i no tenim motiu per creure que sigui la causa d'un aliment específica», explica el director d'emergències i seguretat de l'institut, Jorun Jarp. D'altra banda, Hannah Jørgensen, una patòloga veterinària, assegura que, malgrat la immediatesa en la difusió i la rapidesa a l'hora de treballar en la investigació, la situació és difícil perquè «fins ara no s'han trobat característiques comunes òbvies en les anàlisis de laboratori».

També et pot interessar...