Revelen els plans frustrats del Tsunami Democràtic al Clàssic

El moviment independentista volia paralitzar el clàssic amb dues pancartes portades per drons

Cartell del Tsunami Democràtic amb l'eslògan 'Spain, sit and talk' desplegat durant el clàssic del 18 de desembre al Camp Nou
Revelen els plans frustrats del Tsunami Democràtic al Clàssic | ACN

L'acció principal de Tsunami Democràtic era aturar el Barça-Madrid d'ahir al vespre amb dues pancartes portades per drons. Segons ha assegurat un portaveu del moviment a 'Catalunya Ràdio', el material va ser interceptat pels Mossos d'Esquadra, de manera que no van poder fer aquesta reivindicació.

El portaveu de Tsunami Democràtic assegura que si el Barça no pot assumir el lema 'Spain, sit and talk' és que «té un problema»

«Un portava una pancarta gegant amb el lema 'Spain, sit and talk' i una altra posava de manifest que la població catalana està sent discriminada políticament i reprimida per voler exercir drets com l'autodeterminació», explica el portaveu. Aquesta acció, a causa dels drons, hagués aturat el partit i hagués tirat endavant la proposta de forma canalitzada.

Aficionats del Barça aixecant pancartes de Tsunami Democràtic durant el Clàssic del 18 de desembre de 2019
El portaveu de Tsunami Democràtic assegura que si el Barça no pot assumir el lema 'Spain, sit and talk' és que «té un problema» | Catalunya Diari

Des de Tsunami Democràtic s'acusa el Barça de no permetre la visibilitat del lema a dins l'estadi i de que no s'impliqués en mostrar el lema a les grades. Però lamenten la reacció del club i la negativa davant fer visible el lema 'Spain, sit and talk'. «Si la directiva d'una entitat tan gran, amb un compromís històric envers la democràcia, no és capaç d'assumir un missatge tan transversal i fins i tot 'tou', té un problema i el tenen els seus socis i propietaris», ha expressat el portaveu.

Tsunami Democràtic denuncia que la policia va carregar contra gent que estava «exercint drets»

A més, pel que fa a la violència, ha defensat que «l'única violència que s'ha apreciat ha estat la policial». Assegura que els participants del Tsunami, en instal·lar-se l'app, es comprometen amb la no violència i que «caldria destacar que la policia ha tornat a carregar contra gent que no estava provocant cap tipus d'aldarull sinó exercint drets».

De cara a les properes accions, el portaveu ha llençat una advertència respecte a la investidura de Pedro Sánchez. I és que si aquesta «no assegura de manera efectiva la negociació sobre el dret a l'autodeterminació, la llibertat de presos, exiliats i represaliats i el ple exercici de drets fonamentals», Tsunami Democràtic actuarà en resposta.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari