Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona amb bitllets a la mà en un caixer automàtic i logo de Banc Sabadell

Revisa el teu compte si ets del Sabadell: els 60 € de comissions que estan cobrant ara

Pots evitar aquestes comissions si augmentes la teva vinculació amb el Sabadell

Els clients del Banc Sabadell han de revisar amb deteniment els seus comptes durant els pròxims dies. Possiblement els carregaran una comissió de 60 euros. Es tracta de l'abonament ordinari que han d'assumir trimestralment pel manteniment de la mateixa.

Al cap de l'any, aquests recàrrecs pugen, per tant, als 240 euros. És cert que hi ha diferents maneres per alliberar-se de les comissions, però tampoc estan a l'abast de tothom.

Exigiran, per exemple, l'ingrés regular mensual d'una nòmina o pensió , la domiciliació de rebuts i la contractació d'assegurances o fons d'inversió. Alguns clients no arriben a complir aquestes exigències, per la qual cosa no els quedarà més remei que afrontar el pagament de 60 euros trimestrals.

Avui dia, aquesta comissió es troba entre les més altes del mercat financer, publica el portal 65ymas.com. Al començament de l'any, el conseller delegat del Sabadell , César González-Bueno, va fer referència als plans de la companyia. Entre altres coses, pensaven en l'opció de reduir les comissions als clients particulars, a més de remunerar els dipòsits.

Mà subjectant bitllets de 50 euros i caixer del Banc Sabadell
El Sabadell permet reduir aquestes comissions ampliant la vinculació amb el banc | Europa Press, Canva Pro

Però, ja ens trobem gairebé a la recta final del 2023 i no s'han materialitzat cap d'aquests dos propòsits, amb tot allò que això implica per a l'usuari.

Queda pendent una altra comissió al desembre

Aquesta comissió de 60 euros es passarà a finals de setembre i serà la tercera de l'any, però no l'última. La següent es carregarà als comptes dels clients al desembre.

Recorden que és possible minimitzar aquest recàrrec amb la vinculació i la contractació de productes financers amb l'entitat. En cas de tenir domiciliada una nòmina o una pensió d'almenys 700 euros i un parell de rebuts, la situació variarà.

Passarà el mateix si en comptes d'aquestes dues factures es contracta una assegurança o es fan dues compres amb la targeta. La comissió es reduirà fins als 20 euros trimestrals, i el pagament anual s'elevarà fins als 80 euros. Però, encara hi ha possibilitats de rebaixar-la fins a 10 euros (40 euros anuals).

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El Sabadell obliga a contractar dues assegurances o ser titular d'un fons d'inversió, pla de pensions o pla de previsió. El saldo mitjà mensual, a més a més, s'ha de situar per sobre dels 10.000 euros.

Home en un caixer del Banc Sabadell i cercle vermell amb mans i bitllets
A finals d'any hauran desemborsat 240 euros per aquests recàrrecs | Europa Press, Getty Images

Amb el grau més alt de vinculació amb el banc es podran esquivar totes les comissions. Això implica un fons d'inversió o un pla de pensió amb un saldo superior als 25.000 euros. També és vàlid si hi ha tres assegurances contractades, una hipoteca, un préstec, 'renting' i una assegurança o una edat d'entre 18 i 29 anys.

Aposta pel client jove i digital

Amb tot això, el que queda clar és que el Sabadell fa una aposta important en el seu intent per captar els joves. Fins als 29 anys no pagaran cap comissió, sense necessitat de comptar amb nòmina o contractar certs productes.

També els interessa reclutar un usuari digital, que operi totalment en línia i que no faci operacions a oficines. A través del seu compte en línia, els que domiciliïn el sou o pensió percebran una rendibilitat del 2,5% durant el primer any. A això se li suma un regal de 200 euros i la devolució del 3% de les despeses de la targeta.

Els més grans se'n queden al marge

Les exigències que imposa el banc d'origen català són pràcticament impossibles per a algunes persones. Sobretot per als que cobrin unes pensions més baixes. Es pot donar el cas que algú que percebi una pensió no contributiva i no tingui fons o plans de pensions acabi pagant el màxim de comissió.