Primer pla moneda 5 cèntims

Revisa bé les teves monedes de 5 cèntims, alguna d'elles podria valdre més de 800 €

A la butxaca en podries tenir algunes de molt valor

Ves amb compte i no deixes caure en l'oblit les monedes de 5 cèntims. Les monedes que valen menys de 50 cèntims sovint es descarten com a 'xavalla' i no se'ls presta gaire atenció.

No obstant això, és possible que estiguem fent alguna cosa molt malament, ja que algunes monedes valen molt més del valor que hi ha escrit. Això és el resultat de la numismàtica o col·leccionisme de monedes. Algunes monedes poden ser extremadament costoses a causa de factors com ara l'antiguitat, errors en l'encunyació o la manca de còpies disponibles. El valor dels euros actualment és més baix que el d'altres monedes, però en pots vendre algunes a bon preu.

No menyspreïs la 'xavalla'

Els cèntims són les monedes d'acer recobertes de coure. De vegades, fins i tot poden arribar a irritar-nos per la seva capacitat d'omplir el moneder malgrat el seu valor escàs. Tot i això, ves amb compte: Potser estàs denigrant objectes pels quals pots guanyar més de 800 €. No volem que perdis aquesta oportunitat. Això sí, la tasca de crida i cerca te la deixem a les teves mans. A continuació, descrivim aquestes monedes que et poden portar a la fortuna.

5 cèntims d'Itàlia de l'any 2002: Aquesta moneda italiana es pot reconèixer pel Colosseu romà al revers. Avui dia es ven per uns 80 € a llocs web de subhastes.

5 cèntims de Bèlgica de l'any 2004: De la mateixa manera, la moneda belga es pot vendre per uns 200 €. A causa d'un error d'encunyació que va provocar un excés de metall, la moneda va ser retirada.

5 cèntims d'Àustria de l'any 2002: A causa de l'escassetat d'aquestes monedes, cadascuna es pot vendre per 360 €.

5 cèntims de Grècia de l'any 2002: Els col·leccionistes les compren per uns 470 €. Com les anteriors, en el moment no hi havia prou monedes gregues d'aquest tipus.

5 cèntims de França de l'any 1999: La reina de les monedes. Actualment aquesta s'està comprant a un preu superior, aproximadament a 850 €, a causa del disseny deformat. Raó per la qual també la van retirar.

L'art de col·leccionar monedes

Avui dia, la figura del col·leccionista s'identifica amb algú meticulós i ordenat. Monedes, segells o llums. Una col·lecció es pot convertir en un passatemps per a tota la vida i, fins i tot, en una font d'ingressos.

Des del punt de vista econòmic i personal, tenir passió per col·leccionar coses té molts avantatges. Aquesta activitat pot ajudar a alleujar l'estrès i/o a tenir una pujada emocional quan s'aconsegueixen els objectius desitjats.

La numismàtica, o col·leccionisme de monedes, es pot gestionar com una inversió. És comú guanyar diners a través de l'intercanvi o venda de monedes. De fet, hi ha nombrosos llocs de subhastes enfocats en el tema.

El desafiament de trobar i la satisfacció de posseir

Una de les raons principals per les quals els col·leccionistes d'aquest camp col·leccionen monedes és per la seva extrema raresa o la seva bellesa exquisida. Per exemple, les Bullion Coins són monedes de metalls preciosos que tenen un preu segons el valor del metall fi que contenen.

Així mateix, cal destacar que la majoria han de sentir-se atrets cap a la història i la cultura humana. Si ens ho mirem bé, part de l'atractiu del passatemps és aprendre sobre la història i el context d'un objecte.

Hi ha diverses classificacions per als diferents tipus de monedes. I cada col·leccionista de monedes es pot concentrar en una o més d'aquestes categories. Tot per tal de dirigir els seus esforços cap a l'objectiu de completar la col·lecció.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!