Constituir un sindicat, l'opció de futur que pren avantatge a la Revolta dels Autònoms

La votació estarà oberta fins el proper dimarts a les 20.00 hores

Dues persones treballen en un coworking a Barcelona.
La Revolta dels Autònoms ja s'acosta a les 7.000 persones adherides. | ACN

Després del cap de setmana, la Revolta dels Autònoms continua 'in crescendo'. El col·lectiu de treballadors per compte propi indignats pels ajuts que va posar a disposició el Govern de Catalunya la setmana passada i pel seu sistema de repartiment, es van agrupar en un grup que, ara, es troba en ple procés de decisió sobre cap a on ha d'encaminar el seu futur.

L'origen de la 'Revolta' el va suscitar una línia extraordinària d'ajuts de 2.000 euros per a autònoms, amb una dotació de 20 MEUR que, per tant, només arribava a 10.000 persones —quan a Catalunya hi ha fins a 550.000 autònoms. A més, però, els ajuts s'atorgaven per ordre de presentació de sol·licitud, sense atendre a criteris d'equitat, i a través d'un web que va caure els dos dies consecutius en què es podien demanar els esmentats ajuts.

Pren força l'opció de constituir-se en sindicat

Des del passat divendres, la Revolta dels Autònoms es troba en ple procés de decisió sobre cap a on ha de derivar en el futur. Ara per ara, el grup aplega gairebé 6.800 autònoms, i s'ha posat en marxa una votació a través del seu canal de Telegram on es plantegen tres opcions: constituir-se en una entitat amb personalitat jurídica pròpia, ja sigui un sindicat o una associació; elaborar un decàleg de propostes obert i presentar-lo a les administracions corresponents; i convocar una manifestació davant de la seu d'alguna administració per fer arribar les reivindicacions del col·lectiu.

La votació estarà oberta fins les vuit del vespre d'aquest dimarts, 17 de novembre, però hores d'ara ja hi han participat gairebé 4.000 persones, un percentatge força elevat entre els integrants d'aquest grup que encara no té ni una setmana de vida. A falta d'unes quantes hores per tancar-se la votació, però, hi ha una opció desmarcada i que pren molta força, ja que compta amb el 66% dels vots: la de constituir-se en sindicat o associació.

En cas de guanyar i d'acomplir-se, la Revolta dels Autònoms faria un pas històric convertint-se en el primer sindicat exclusiu de treballadors autònoms de Catalunya. Manquen encara unes hores per veure el rumb que pren el col·lectiu, però a ningú no se li escapa que sembla molt clar cap a on es dirigeix.


Comentaris

envia el comentari