Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Elsa Artadi en una roda de premsa de JxCat.

Nou episodi de la purga al PDeCAT: Destituïda una consellera de districte a Sarrià-Sant Gervasi

Se suma als quatre consellers municipals destituïts el passat dijous

Elsa Artadi en una roda de premsa de JxCat.
Elsa Artadi és vicepresidenta i portaveu de JxCat, i a més és la líder del grup municipal a Barcelona. | ACN

Aquest dilluns, 16 de novembre, s'ha confirmat allò que ja anticipava el passat divendres el president del PDeCAT a Barcelona, el també diputat al Congrés Genís Boadella: la destitució d'una nova consellera de districte després dels quatre cessaments que ja es van produir dijous. Així doncs, a primera hora del matí, ha confirmat la seva destitució qui fins avui era consellera de districte a Sarrià-Sant Gervasi, Montse Martín, que no havia fet el pas a JxCat i s'ha mantingut fidel a l'estructura del PDeCAT.

«Avui em cessen com a consellera municipal del grup de Junts per Catalunya a Barcelona per continuar ferma amb el projecte del Partit Demòcrata», ha dit Martín en la seva piulada a Twitter. La seva destitució era esperada després de la purga de dijous als consellers de districte de Sant Andreu, Anna Satorra; i de Gràcia, Sílvia Mayor, Xavier Farrés i Sílvia Manzano. En una roda de premsa contundent el passat divendres, el partit assenyalava a la líder del grup municipal, Elsa Artadi, com a responsable de les destitucions.

Una «purga» iniciada al setembre amb la consellera Àngels Chacón

La destitució de Montse Martín, ja plantejada divendres per part de Genís Boadella a la roda de premsa, és l'enèsim episodi d'una «purga» dels càrrecs del PDeCAT a diverses institucions. El seu inici es va produir el 3 de setembre, quan el llavors president de la Generalitat, Quim Torra, va optar per destituir la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, que va ser l'única que no va abandonar el PDeCAT per marxar a JxCat. Ara, Chacón és la candidata del Partit Demòcrata a les eleccions del proper 14 de febrer.

Setmanes més tard, ja a finals d'octubre, la formació postconvergent destituïa Ivet Castaño, presidenta del PDeCAT al Bages i directora dels Serveis Territorials del Departament de Presidència a la Catalunya Central. Dijous passat la purga arribava als consellers municipals del Partit Demòcrata a Sant Andreu i Gràcia, mentre que aquest dilluns el torn ha estat per Sarrià-Sant Gervasi.