ricky rubio

Ricky Rubio i Víctor Claver inauguren una sala destinada a pacients amb càncer

El base dels Suns va perdre a la seva ara ja fa tres anys, mentre que el pare del valencià va morir el 2011

El prodigiós jugador de bàsquet Ricky Rubio i el seu company Víctor Claver han inaugurat una sala destinada a pacients amb càncer a l'Hospital Universitari Dexeus de Barcelona. Els dos campions mundials han emprès la iniciativa solidària per un trist motiu; Rubio va perdre la seva mare ara ja fa tres anys per culpa del càncer i el pare de Claver va morir el 2011 després d'una llarga lluita contra la malaltia.

Dos grans dins i fora del camp de joc

El base dels Suns ha assegurat que la seva mare estaria «més orgullosa que hagi fet això que no pas d'haver guanyat la copa del món» i, en paral·lel, ha corroborat que «és un somni molt més gran» que ser campió mundial. El valencià, per la seva banda, ha agraït emocionat que el seu company de la selecció hagi decidit batejar l'espai de pacients oncològics amb el nom del seu pare: Espai Javier Claver. En paraules de Claver, «Rubio és l'MVP del Mundial però realment ho és per fer aquestes coses».

Un referent en la lluita del càncer

I és que la solidaritat del català té un bon historial; fa dos mesos va presentar el 'Projecte Luca' al Vall d'Hebron. La iniciativa té com a objectiu ajudar als nens malalts de càncer, oferint-los la possibilitat d'assistir a un partit de l'NBA. «Entre tots podem fer un món millor, els petits detalls poden ser més importants», assenyalava aleshores l'estrella del bàsquet ignorant que el que fa, realment, és immens.

També et pot interessar...