Ricky Rubio amb Luca de la Vega presenten 'Proyecto Luca'.

Ricky Rubio presenta 'Proyecto Luca', un projecte per als nens malalts de càncer

El projecte s'inspira en el cas de Luca de la Vega, un nen de 12 anys malalt de càncer

El jugador de basquet català Ricky Rubio ha presentat aquest divendres a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona el seu projecte solidari 'Proyecto Luca', impulsat per la fundació The Ricky Rubio Foundation. El projecte té com a objectiu ajudar als nens malalts de càncer, oferint-los la possibilitat d'assistir a un partit de l'NBA.

 

'Proyecto Luca', que compta amb la col·laboració del Departament de Salut de la Generalitat, neix inspirat pel cas de Luca de la Vega, un nen de 12 anys al que li van diagnosticar càncer quan jugava en un equip que entrenava un antic company de Rubio. Tanmateix, aquesta història de lluita va servir d'inspiració per al director Alex Torres, qui ha presentat el seu curtmetratge 'Stronger Together'.

 

'Proyecto Luca', una ajuda psicològica per als nens

Segons ha explicat el mateix jugador, el costat positiu de la iniciativa és que el fet de veure un partit de l'NBA suposi un «objectiu final», ja que els nens podran fer el viatge als Estats Units en una fase més avançada de la recuperació. Luca, el nen que va inspirar el projecte, farà de «mentor» dels nens, ja que «si no has viscut un càncer, no pots saber realment el que és».

 

Ricky Rubio a la presentació de 'Proyecto Luca'.
Ricky Rubio a la presentació de 'Proyecto Luca'. | EFE.

 

De moment,  el projecte ja ha fet que es complís el somni d'Erik, Ona i Kyle, tres pacients de càncer de l'Hospital Vall d'Hebrón que estaràn en contacte telefònic amb Ricky Rubio abans del viatge als Estats Units per veure un partit dels Phoenix Suns, on juga el català.

Rubio desitja que el projecte tingui continuïtat i assegura que «entre tots podem fer un món millor, els petits detalls poden ser més importants», i és que com afirma el jugador, una part important en la recuperació d'aquesta malaltia és psicològica.

A l'acte de presentació ha assistit el doctor Josep Antoni Ramos Quiroga, cap de Psiquiatría de Vall d'Hebron, qui ha volgut remarcar el següent: «Saber que algú et vol ajudar és important per afrontar aquesta patologia, i grans noms de l'esport com Ricky Rubio són grans catalitzadors de motivació». «El càncer és una carrera molt complicada i és necessari tenir objectius positius i il·lusió», sentència el jugador.

També et pot interessar: