La Reina Letícia, objecte de la ploma esmolada de Jaime Peñafiel.

Peñafiel carrega contra Letícia per l'error de protocol de la Zarzuela

Segons el periodista, Letícia volia que, durant la recepció oficial, la saludessin primer a ella

Jaime Peñafiel aprofita qualsevol oportunitat per donar-li la clatellada de torn a la Reina Letícia. El cronista mai ha estat d'acord amb ella i no és la primera vegada que ha posat en relleu mancances i errors en el seu protocol. Ara Peñafiel aprofita que la premsa alemanya ha tret a la llum una esbroncada entre Felip i Letícia en una recepció oficial, però lluny de destacar la tensa conversa que mantenen els reis, el periodista assegura que l'error més greu és la ubicació de Letícia, a l'esquerra de Felip.

L'últim dard enverinat de Peñafiel

En la seva columna periòdica a 'El Mundo', Peñafiel torna a treure l'artilleria contra la reina consort: «Sorprèn que a aquestes alçades de la pel·lícula la inefable Letícia no sàpiga on s'ha de col·locar amb el seu marit als actes públics». El cronista va més enllà i assegura que no es tracta d'un simple malentès: «Letícia va pretendre col·locar-se on no li corresponia, obligant a Felip a fer-li un gest i unes paraules perquè es canviés». Peñafiel considera que Letícia volia que la saludessin primer a ella, una falta de respecte intolerable.

Tot i que també tracta altres temes, és molt habitual que el columnista d'El Mundo aprofiti el seu espai per recordar-li a Letícia el seu lloc. De fet, en aquesta ocasió, remarca que ella no és la cap d'estat i sentència amb la frase: «No ho oblidis, estimada».

Peñafiel tensa la corda amb la família de Letícia

Amb aquestes acusacions constants, no és gens estrany que el pare de Letícia li negués la salutació a Peñafiel. El tens episodi va tenir lloc fa uns dies a l'hotel Ritz de Madrid, on es van trobar tots dos. Peñafiel li va donar a la mà a Jesús Ortiz, però aquest va fer un gest per evitar trobar-se amb el periodista, una evidència que la relació entre la família de la Reina i Peñafiel és, com menys, dolenta.

I és que el cronista podria haver travessat la línia de la subtilesa en una de les seves columnes recents. Després de parlar d'Érika Ortiz Rocasolano, la germana petita de Letícia que es va suïcidar, el periodista va insinuar que un dels motius de la depressió d'Érika va ser el comportament de la Reina.

També et pot interessar: