Públic assistent en un acte amb mascaretes i distància de seguretat

El municipi català amb el risc de rebrot més alt

L'indicador continua disparat en diverses zones de Catalunya

El risc de rebrot s'ha fet un lloc en la llista d'índex que s'actualitzen diàriament i que ajuden a valorar com avança la segona onada de la pandèmia. El coronavirus continua preocupant a Catalunya, on avança sense fre, mentre es viuen quinze dies de tancament de bars i restaurants, de moment, en un intent de rebaixar els contagis i el risc que la Covid s'expandeixi encara més. 

Justament aquest dimecres el risc de rebrot ha pujat 75 punts més, superant la barrera dels 500. En concret està en 541,45 punts, segons les dades actualitzades del Departament de Salut, que preocupen de la mateixa manera que l'augment d'ingressos a l'UCI per Covid, que s'han duplicat en només una setmana, posant en alerta el Govern de la Generalitat.

El municipi català amb el risc de rebrot més alt

Però, quines són les ciutats o municipis amb el risc de rebrot més alt? Hi ha punts concrets de Catalunya on les xifres es disparen de manera descontrolada. És el cas de Palafrugell, considerat ara mateix el municipi català amb el risc de rebrot més alt (1.668). La preocupant dada de Palafrugell contribueix a situar el Baix Empordà al 'top' del rànquing de zones més afectades per virus.

La segona i tercera posició pertanyen totes dues a la comarca d'Osona. Vic és la segona ciutat catalana amb més risc de rebrot (1.600), seguida per Manlleu, localitat veïna (1.531).

La velocitat de contagi a Catalunya

Precisament Palafrugell se situa també al 'pòdium' d'un altre indicador, el de velocitat de contagi: la major la té Canet de Mar (3,50), seguit de Sant Pere de Ribes (3,49)  en tercer lloc, com esmentàvem, Palafrugell (2,44). Es tracta de dades elevades tenint en compte la mitjana catalana. A Catalunya, la taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, creix una dècima, d'1,28 a 1,38.

En l'actualització de dades d'aquest dimecres, s'han confirmat 3.982 nous casos detectats mitjançant PCR o tests d'antígens (TA), fins als 183.144 des de l'inici de la pandèmia del coronavirus. També s'han anunciat un total de 31 noves morts a Catalunya, que sumen un total de 13.701. D'altra banda, hi ha 57 pacient més ingressats per coronavirus als centres hospitalaris catalans, sumant un total de 1.442 persones, 243 de les quals es troben a l'UCI.