Lladre intentant obrir la porta

La nova tècnica per robar a plena llum del dia a Catalunya: 100.000 € en segons

L'espectacular robatori va tenir lloc a una coneguda botiga de Palafrugell (Girona)

El món de l'hostaleria i més concretament, el relacionat amb el sector vinícola, ha patit importants robatoris els últims temps. L'empresa catalana Vins i Licors Grau ha estat la darrera víctima dels pispes. Aquests s'han emportat diverses ampolles valorades en més de 100.000 euros a la botiga que tenen al municipi de Palafrugell.

En aquest cas, el botí d'aquests lladres ha superat els 110.000 euros després de saquejar el local a plena llum del dia. Aquest espectacular robatori va tenir lloc el passat diumenge 9 de juliol a l'esmentada localitat gironina a una botiga d'aquesta empresa.

En aquest local, hi havia una vitrina plena de diverses prestatgeries, on lluïen les ampolles més cares de la botiga. Una, per exemple, estava valorada en 29.950 euros.

Roben a plena llum del dia més de 110.000 euros en ampolles de vi

Però els pispes tenien clar el seu objectiu i han entrat amb total calma, fent-se passar per uns clients més. Han estat dos homes els que han entrat al local i després de treure una palanca i unes ventoses de les seves motxilles, han forçat el pany per robar aquestes ampolles.

Muntatge amb una vinoteca plena d'ampolles de vi i un cercle amb un lladre amb un passamuntanyes negre
El robatori es va produir en una coneguda botiga vinícola de Palafrugell | Industrial Photograph, Getty Images Signature

No és la primera vegada que hi ha un saqueig d'aquesta mena. El cas és que, fa temps, el restaurant Atrio també va patir el robatori de 45 ampolles valorades en 1,6 milions d'euros. Cal apuntar que el vi és un dels grans objectius dels amics del que és aliè dins del panorama hostaler espanyol i fora d'aquest.

Tot i això, és obvi que aquest robatori a la botiga de Palafrugell estava més que planificat. Mentre un tercer home vigilava fora del local, els altres es dedicaven a guardar les ampolles de vi sense cap mena de nerviosisme.

Les caríssimes ampolles que van robar els lladres de la botiga de Vins i Licors Grau

L'ampolla més cara que es van emportar va ser una Romanée Conti 2008, seguida pel Romanée Conti 2013 valorada en 25.659 euros. També van sostreure dues La Tâche 2015 de 12.699 euros cadascuna i un Richebourg 2015 valorat en 8.812.

Alhora, un Exhezeaux 2018 de 7.516 euros, un Romanee St Vivant 2018 valorat en 7.127 i un Petrus 2016 de 5.702. Per si no n'hi hagués prou, un Chateau Margaux 2010 de 1.179 euros.

El cas és que cal ressenyar que uns dies abans d'aquest saqueig milionari, la botiga ja va patir un intent de robatori. Des del personal de la botiga i els propietaris de l'empresa creuen que han pogut ser aquests mateixos lladres els que finalment van cometre aquest robatori.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Així, van aconseguir treure de l'establiment aquestes ampolles tan valuoses. Tot i les mesures de seguretat implantades, no van ser suficients i l'empresa s'ha posat fil a l'agulla perquè no torni a passar una cosa així.

Quan els homes van aconseguir el seu botí, van sortir de l'establiment ràpidament i van pujar a un cotxe fugint del lloc sense cap demora. 

Això sí, el que no esperaven és que alguns testimonis que eren al carrer a plena llum del dia aconseguissin identificar la matrícula del cotxe. Un vehicle en què aquests lladres van fugir després de ser perseguits pel personal de la botiga al carrer durant uns metres.

Un altre detall que pot trobar la localització d'aquests lladres són les càmeres de seguretat i un mòbil que van perdre a la fugida. Aquests poden ser definitius en un cas del qual no es deixa de parlar a Palafrugell. Caldrà esperar per veure com acaba aquest robatori i si finalment els Mossos d'Esquadra aconsegueixen trobar-los i procedir a la seva detenció.