Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una imatge de pluja i paraigua i un cercle amb la cara de Roberto Brasero

«Pluges fortes»: Roberto Brasero ja diu quines comunitats seran les més afectades

Roberto Brasero avança els territoris més perjudicats per les precipitacions i tempestes

La inestabilitat s'ha establert a la Península, fins al punt que les precipitacions es mantindran entre nosaltres durant uns dies més. De fet es preveuen «pluges fortes» per a les pròximes hores, segons avança Roberto Braseroo, l'home del temps d'Antena 3.

Segons sembla, la culpa d'això ho tindrà una nova DANA (Depressió Aïllada a Nivells Alts), que apareixerà entre dimarts i dimecres. Dijous tampoc hi haurà treva, ja que està prevista l'entrada d'un front atlàntic que deixarà aigua per diversos punts del país.

Per aquest dimarts, una gota freda, que és com també es coneix a les DANES, se situarà sobre el Golf de Cadis. Donarà com a resultat forts xàfecs i tempestes a Melilla, el sud-est peninsular i les Balears durant la segona meitat del dia.

És més, alguns territoris es troben amb avisos grocs per part de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET). Per tant, en menys d'una hora es podrien acumular 20 litres per metre quadrat a la Regió de Múrcia, Jaén, l'interior de Granada i a Alacant.

Dimecres s'intensificaran les precipitacions

La DANA avançarà de sud a nord durant la jornada de dimecres, explica Roberto Brasero al seu pronòstic setmanal. Això farà que les pluges s'estenguin per més parts de la península. Seran més violentes especialment en àrees de la Comunitat Valenciana, Múrcia, Catalunya i Balears.

Dona amb un paraigua al carrer al mig d'un temporal de pluja
Diversos punts d'Espanya hauran de rescatar el paraigua durant aquests dies | Europa Press

Hi ha la possibilitat que aquesta ampliació de la DANA s'efectuï molt més ràpid del qual s'havia plantejat inicialment. Si fos així, les precipitacions es registrarien a primera hora del dia, permetent que la tarda fos molt més tranquil·la.

D'altra banda, sorprèn molt la situació a què s'enfrontaran en altres punts de la Península. A Galícia i Astúries els espera un dia totalment assolellat, típicament estiuenc. En qualsevol cas, la joia els durarà molt poc.

I és que dimecres a última hora està prevista l'entrada d'un front carregat de pluges pel nord-oest. L'aigua es deixarà notar sobretot a partir de dijous a més punts de l'oest i del centre peninsular. A més a més, Brasero indica que ens enfrontarem a un dia tardorenc, amb caiguda també dels termòmetres.

Dijous, en principi, ja no hi hauria d'haver rastre de la DANA. A partir d'aquí ja tindrem una certa estabilitat amb repunt de les temperatures a tot el país.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

Torna la calor el cap de setmana

Després d'uns quants dies amb el paraigua a la mà, el cap de setmana tindrem una treva a tot Espanya. I no només això, ja que ens espera per davant unes jornades totalment estiuenques, amb força calor.

L'home del temps d'Antena 3 encara no s'atreveix aventurar què passarà en qüestió de dies. Però sí que admet que sembla «molt probable que aquest any puguem tenir aquest temps càlid que arriba un cop acabat l'estiu». És el que es coneix vulgarment com a l''estiuet'.

Pel mig caldrà plantar cara a una DANA i a un front Atlàntic. Tanmateix, seran gairebé 72 hores d'inestabilitat, amb pluges fortes al sud-est peninsular i l'entorn del mediterrani a partir de dimarts. Per últim, entre dimecres i dijous les precipitacions es deixaran notar sobretot al nord-oest.

En qualsevol cas, aquestes darreres aniran avançant cap a l'est i el centre peninsular deixant pluges més aviat febles. Però molts estan pendents del cap de setmana. I és que després de tants dies d'aigua i núvols, l'estiu torna a fer acte de presència.

Així és, ja que els valors tèrmics tornaran a pujar, situant-se a uns nivells més normals per a aquesta època de l'any. Per tant, es podran tornar a rescatar els banyadors.