Ryanair, denunciada per incomplir les mesures de seguretat davant la Covid-19

El sindicat demana que es compleixin les mesures de seguretat establertes al BOE

Ala d'un avió volant
Ryanair, com altres aerolínies, s'ha vist molt afectada per la pandèmia de Covid-19 | Unsplash

La Unió Sindical Obrera ha denunciat Ryanair i la seva filial Lauda davant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) per l'incompliment de les mesures de seguretat davant la pandèmia de coronavirus, previstes en el BOE el passat 7 de juliol.

Entre altres mesures, USO ha demanat davant l'AESA que l'aerolínia estableixi grups fixes de tripulacions per evitar contagis creuats, que es prengui la temperatura corporal dos cops al dia, que se subministrin mascaretes FFP i respiradors N95 o superiors. A més, també demanen que es posin a disposició dels passatgers mascaretes de recanvi i s’evitin les vendes «innecessàries» a bord, com les begudes alcohòliques. Segons el sindicat, Inspecció de Treball obrirà una acta d'infracció a Ryanair.

El secretari general d'USO a Ryanair, Gustavo Silva, ha explicat que just després de registrar la denúncia davant l'AESA, van rebre la confirmació que Itàlia ENAC, l'homòloga de l'agència espanyola, ha advertit a la companyia irlandesa i l'ha amenaçat de retirar-li els permisos de vol si «segueix posant en risc la salut dels italians». «Esperem que a Espanya siguin igual de contundents», ha subratllat.

Es restableix més del 60% de la programació de vols

Tot i la denúncia del sindicat, sembla que Ryanair no té intenció d'aturar el trànsit aeri. Avui mateix la companyia ha anunciat que s'ha restablert més del 60% de la programació de vols des de l'1 d'agost després de la inactivitat dels darrers mesos com a conseqüència del coronavirus, segons ha anunciat l'aerolínia en un comunicat.

Durant el mes de juliol, Ryanair ha transportat 4,4 milions de clients a destinacions de tot Europa. La companyia anirà augmentant les freqüències a mesura que pugi la demanda i de moment aquest mes ja opera 1.600 rutes i més d'11.000 vols setmanals. Per captar nous clients i fer-ho més atractiu, la companyia ha llençat una oferta de bitllets de 19,99 euros.

Finalment, davant les queixes, Ryanair ha demanat als seus passatgers que compleixin amb les mesures per volar segur, com l'ús obligatori de les mascaretes o que no s'utilitzin els diners en efectiu.


Comentaris

envia el comentari