Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La cap de files de la CUP al Parlament, Dolors Sabater.

La CUP ho confirma: Primer acord amb ERC en la negociació pel nou Govern

La cap de files dels anticapitalistes ho ha explicat en una entrevista a TV3

La cap de files de la CUP al Parlament, Dolors Sabater.
La cap de files de la CUP al Parlament, Dolors Sabater. | ACN

El mes de març arrenca en el pla polític a Catalunya amb un petit avenç en l'àmbit de les negociacions per formar Govern i constituir el Parlament. La candidata de la CUP a les eleccions del 14 de febrer, Dolors Sabater, ha explicat en una entrevista a 'Els Matins de TV3' aquest dilluns, 1 de març, que els anticapitalistes tenen tancat un primer acord concret amb ERC en les negociacions que estan en marxa des de fa deu dies. Segons Sabater, ERC ha acceptat que els Mossos deixin d'utilitzar bales de foam, que la Brigada Mòbil (Brimo) no participi en actuacions per desnonaments i que la Generalitat es retiri de les acusacions contra independentistes.

Segons Sabater, la setmana passada va acabar amb una «bona predisposició» d'ERC sobre aquestes qüestions i això permet seguir negociant. No ha concretat quan serà la pròxima reunió amb el partit de Pere Aragonès tot i que ha donat per fet que serà aquesta setmana. Sigui com sigui, el cert és que el cronòmetre comença a descomptar: el Parlament de Catalunya s'ha de constituir, com a molt tard, d'aquí a exactament onze dies, el proper 12 de març. Serà llavors quan s'esculli nou president de la cambra, que els partits implicats volen incloure en els acords per a la investidura. La setmana que iniciem, doncs, ha de ser determinant en aquest sentit.

Sabater: «Reduir-ho tot a vandalisme i escandalitzar-nos per això és irresponsable i és posar benzina al foc»

La candidata de la CUP i Guanyem, Dolors Sabater, ha afirmat que reduir-ho tot a vandalisme i escandalitzar-se per això és «irresponsable» i suposa «posar benzina al foc». En la conversa mantinguda a la televisió pública de Catalunya, Sabater ha considerat que cal escandalitzar-se pel que provoca els aldarulls i no conformar-se amb el «postureig» de condemnar.

Tot i així, ha assenyalat que posar en risc la vida és un «límit» en els dos sentits, tant si es crema una furgoneta amb una persona a dins com si es dispara a la cara amb una bala de foam. Sabater ha posat l'accent a les «violències» que es pateixen cada dia i ha assenyalat els desnonaments com a exemple: «No podem enlluernar-nos amb el foc dels aldarulls i hem de mirar què hi ha darrere», ha afegit.

Sabater ha afirmat que és «hipocresia i irresponsabilitat» fixar-se només en el «detall» d'uns vidres trencats i oblidar-se de la resta i ha instat a ser «seriosos» per veure què hi ha darrere el fum i el foc. Preguntada concretament per la furgoneta incendiada de la Guàrdia Urbana, ha dit que la violència que afecta la vida de les persones és una «línia» però que el que no pot ser és que tothom es fixi amb això quan hi ha altres violències «gravíssimes».