Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla general de l'interior de la Sagrada Família amb visitants

La Sagrada Família reobre portes als turistes després de set mesos de tancament

Des de primera hora s'han fet cues per accedir al temple que només permet l'entrada de 4.500 persones al dia

La Sagrada Família ha reobert les portes aquest dissabte després de set mesos tancada. El temple de Gaudí va tancar el 31 d'octubre, coincidint amb l'empitjorament de les dades de la pandèmia. A les nou del matí, hora en què ha obert portes, ja hi havia cues per accedir a la basílica, tot i que la majoria de visitants eren d'arreu de l'Estat, també hi havia força turistes europeus, especialment portuguesos i francesos, i fins i tot algun americà i japonès.

Ara com ara, només obrirà els matins dels caps de setmana, entre les nou del matí i les tres de la tarda, a l'espera de l'evolució sanitària. Actualment, només es permet l'entrada a 4.500 persones, 1.500 menys del topall màxim que permet el Procicat. En aquest sentit, cal recordar que abans de la pandèmia hi podien arribar a passar 15.000 persones diàries.

«Les perspectives són molt bones»

El director d'operacions de la Sagrada Família, Marc Martínez, ha fet un balanç molt positiu del primer dia d'obertura i ha destacat que a primera hora del matí ja tenien 1.900 entrades venudes. «Som molt optimistes per la resta de dies i els temps que venen», ha assegurat tot afegint que les «perspectives són molt bones». Sobre una possible ampliació en el nombre de dies d'obertura, Martínez ha dit que dependrà de l'evolució sanitària i els canvis en les mesures de la Generalitat, però que «les perspectives són bones».

Marc Martínez ha detallat que, tot i que han reobert portes, encara no es poden visitar les torres perquè «és un espai relativament estret, on no podríem garantir la distància de seguretat entre els visitants». La resta del temple sí que es pot visitar «amb tota la normalitat fent ús de l'audioguia, que és descarregable digitalment al dispositiu mòbil de cada visitant», ha explicat.

Afluència constant de visitants durant tot el matí

L'afluència de visitants a la Sagrada Família ha estat constant durant tot el matí i en diversos moments s'han registrat cues per accedir-hi. Segons Martínez, molts d'ells eren francesos, però també hi havia molts visitants d'arreu de l'Estat. L'Helena Bermúdez, l'Encarna García i la Inés Quintana han vingut expressament des de Londres per «visitar Barcelona i la Costa Brava». Les tres no sabien que avui era el primer dia que la basílica reobria després de set mesos i s'han mostrat «encantades» amb poder visitar-la.

Tampoc n'estava al cas la María Fernández, una jove de Sevilla que ha vingut «a passar uns dies a Barcelona». «Ens en vam adonar ahir que avui era el primer dia que es podia visitar», ha explicat amb emoció tot assegurant que li «han agradat molt les obres de Gaudí». «Aquesta ens ha semblat una experiència molt segura», ha subratllat.