Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'arxiu de l'entrada de la sala Razzmatazz de Barcelona

Les sales Razzmatazz i Apolo, en perill de tancament si es mantenen les restriccions en l'oci nocturn

El sector assegura que ja hi ha sales en traspàs i que molts del negocis no arribaran al Nadal en la situació actual

Imatge d'arxiu de l'entrada de la sala Razzmatazz de Barcelona
La sala Razzmatazz de Barcelona té oxigen per mantenir el negoci fins a la primavera. | ACN

El sector de l'oci nocturn és un dels més colpejats per la crisi provocada pel coronavirus i les restriccions imposades per les autoritats. En aquest sentit, segons ha explicat RAC 1 aquest diumenge, dues de les sales de festes més emblemàtiques de Barcelona —Apolo i Razzmatazz— estan en una situació complicada i la seva viabilitat només està assegurada durant pocs mesos. Els seus gestors asseguren que, si les mesures restrictives mantenen el tancament de l'oci nocturn, no aguantaran sis mesos en aquesta situació. Altres sales, no arribaran al Nadal.

La situació de les dues sales és una mica diferent pel que fa a terminis, tot i que l'ombra del tancament planeja en ambdós casos. D'una banda, el director de la Sala Apolo, Alberto Guijarro, ha explicat que al programa 'Via Lliure', de RAC1, que tenen marge «fins al gener o al febrer» per prendre la decisió si endeutar-se de nou o no. D'altra banda, la Razzmatazz pot arribar fins a la primavera. El seu gerent, Lluís Torrents, ha afirmat que «arribarà un moment que haurem de prendre la decisió de si val la pena endeutar-nos, perquè, si hem de tancar, després tindrem un deute molt més gran».

Una altra de les sales emblemàtiques de Barcelona, Luz de Gas, té una millor situació que les dues ressenyades, ja que ha pogut renegociar el contracte de lloguer del local i ha sol·licitat un crèdit ICO per aguantar la situació.

Locals en venda i negocis en traspàs

Torrents, que també és representant d’ASACC, que agrupa una vuitantena de sales de tot Catalunya, ha denunciat que, malgrat no poder obrir portes, han hagut de continuar pagant el sou dels treballadors, el lloguer, els impostos i les despeses de funcionament, un fet que provoca l'acumulació de deutes. En aquest sentit, ha afegit que hi ha empresaris del sector que «han posat el local a la venda i estan de traspàs». 

Albert Guijarro ha enviat un crit d'alerta perquè «la situació és molt, molt, molt dramàtica». En aquest sentit, ha assegurat que «mai abans havíem viscut res així sense poder obrir i continuar pagant i endeutats. El que més mal fa és que no veiem la llum de quan podem obrir i això crea molta incertesa i inseguretat».