Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Primer pla de les mans d'un sanitari subjectant un vial de vacuna

Salut admet que ha vacunat divuit persones per error amb dosis d'AstraZeneca

Una afectada denuncia a 'El Món a RAC1' que no rep resposta de Salut i que no li han fet l'analítica que se li va prometre | Salut, mentrestant, diu que farà proves als vacunats quan passi un mes

El departament de Salut admet que ha vacunat divuit persones amb una dosi d'AstraZeneca per error. Són pacients a qui ja s'havia vacunat amb primeres dosis de Moderna, i a qui els corresponia, per tant, una segona de la mateixa mena. Tanmateix, el 15 d'agost se'ls va vacunar amb unes dosis que, de fet, ja no s'utilitzen. Va ser al punt de vacunació de Badalona, i ara no se sap qui van ser els afectats, segons recull 'RAC1'.

El departament sap que s'han injectat divuit vacunes errònies, però en total, hi ha afectades trenta-quatre persones. Els responsables del punt de vacunació no poden diferenciar a qui li van posar la segona dosi de Moderna i a qui d’AstraZeneca i, per aquest motiu, totes les persones que es van vacunar en la mateixa franja horària són susceptibles d’haver rebut la segona dosi incorrecta.

Una afectada denuncia que no rep resposta de Salut

Una de les afectades, Georgina Olivé, de 28 anys, ha contactat amb 'El Món a RAC1', on ha explicat que va rebre una trucada l'endemà en què li feien saber «que a la franja horària en què em van vacunar s'havien barrejat vacunes d'AstraZeneca». «Jo no sabia quina m'havien posat», lamenta, i explica que durant dues setmanes li van trucar cada tres dies per preguntar-li com es trobava. A més, li van assegurar que li farien una analítica per saber els anticossos que havia generat.

Malgrat tot, Georgina Olivé ara es queixa que ningú li vol fer la prova i que no li donen resposta ni al centre de vacunació de Badalona, ni al seu CAP, a Sant Joan Despí. «No hi ha instruccions clares. El doctor no em vol fer l’analítica. Segueixo sense saber res», denuncia. Ara mateix, tot i que no sap quina vacuna ha rebut, el certificat de vacunació fa constar que ha estat rebut la pauta completa.

Salut diu que farà proves serològiques als vacunats quan passi un mes

Mentrestant, Salut assegura que l'anàlisi serològica es farà als afectats un cop hagi passat un mes des de la segona dosi. Tot i això, sembla que el departament llenci pilotes fora, ja que remarca que aquest és un cas aïllat dins un pla de vacunació en què s'han administrat més de deu milions de vacunes.