Salut aixeca les restriccions a Figueres i Vilafant a partir de dilluns mateix

La consellera Alba Vergés assegura que la tendència a Catalunya «és bona»

Pla mitjà de la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa, el 16 de juliol
Salut ha informat que les restriccions de Figueres i Vilafant seran aixecades dilluns | ACN

Salut aixecarà a partir de dilluns les restriccions a Figueres i Vilafant, a la comarca de l'Alt Empordà, però mantindrà les mesures per frenar el coronavirus a l'àrea de Barcelona, a la Noguera i al Segrià. La consellera Alba Vergés, en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha anunciat que el Procicat ha pres la decisió aquest divendres.

Els municipis de l'Empordà mostren una «tendència bona»

«A Figueres i Vilafant la tendència és bona», ha dit Vergés, que també ha agraït als ajuntaments haver insistit perquè la població compleixi les recomanacions per evitar contagis. A la mateixa entrevista, la consellera també ha valorat les noves mesures de seguretat que ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa. Ha explicat que, per a Catalunya, no suposen massa res de nou «perquè la majoria ja s'estaven aplicant».

Entre les principals mesures que han pactat el Ministeri i les autonomies hi ha la prohibició de fumar al carrer si no es respecten els 2 metres de distància i decretar el tancament de discoteques, sales de ball i bars de copes. La consellera Vergés ha dit, però, que en el cas de Catalunya, moltes d'aquestes mesures «de mínims» que reclamaven les comunitats ja s'estan aplicant «des de fa dies i setmanes». I que per tant, «no hi ha res de nou» amb allò que ha fet Sanitat.


La prioritat actual, localitzar els asimptomàtics

Pel que fa a l'evolució de la pandèmia, Vergés ha dit que Catalunya es troba dins una «bona tendència», malgrat que les xifres d'incidència de casos siguin encara «molt altes». «Hem de procurar baixar les incidències acumulades i la taxa de reproducció del virus; no ens conformem a estabilitzar-la, sinó a reduir els casos, i per això busquem els asimptomàtics», ha dit.En relació amb els cribratges massius –demà comencen a Torre Baró i dilluns, al barri del Besòs- la consellera ha explicat que estan «funcionant molt bé». I ha destacat, sobretot, la implicació tant dels ajuntaments, com del «personal de referència sanitari» (metges, metgesses, infermeres) i dels líders veïnals a l'hora de conscienciar la població perquè es faci les proves.


Comentaris

envia el comentari