Salut amplia els cribratges intensius a Horta-Guinardó o Nou Barris

El departament vol localitzar persones asimptomàtiques majors de 18 anys

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
Salut amplia els cribratges a la ciutat de Barcelona | cedida

La Conselleria de Salut de la Generalitat ampliarà els cribratges intensius a la població a la ciutat de Barcelona, en concret en el districte d'Horta-Guinardó i en el de Nou Barris, per a detectar possibles contagis de Covid-19 a les persones asimptomàtiques majors de 18 anys davant la segona ona de coronavirus.
 

Amplien els cribratges a Barcelona

En concret, en el districte d'Horta-Guinardó s'ampliarà amb dos dies més --aquest dimecres i dijous, de 15 a 20 hores-- i sumarà els barris del Carmel i Horta al de la Teixonera, on tenien previst realitzar les proves de l'1 al 4 de desembre en el Centri Esportiu Municipal Olímpic, han informat fonts de Salut.
 

En el districte de Nou Barris, els dies es mantindran els previstos, del 3 a l'11 de desembre, en el Casal de Gent Gran Casa Nostra, però s'ampliaran als barris de Guineueta, Prosperitat, Verdun i Trinitat Nova, i es mantindrà en els barris de Porta, les Roquetes i el Turó de la Peira, de 8.30 a 19.30 hores. Barcelona va començar a acollir des de l'1 de desembre cribratges intensius per a «frenar l'expansió del virus i trencar possibles cadenes de transmissió comunitària», una actuació en la qual s'usa tant el test d'antígens ràpid com la prova PCR.
 

Els primers districtes a realitzar les proves van ser els de l'Eixample, Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sant Martí, de l'1 al 15 de desembre en el Recinte Modernista de Sant Pau, i afecta els barris de Sagrada Família, Congrés, Encants, Camp de l'Arpa, Navas, Lesseps, La Salut i Guinardó. Fins al 16 de desembre, es faran proves als veïns del districte de Ciutat Vella, en la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona (UB), que afectarà els barris de Barceloneta, Casc Antic, Gòtic, Raval Sud i Raval Nord.

Salut destaca una millora de la situació als hospitals

Aquest dilluns, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha comparegut per destacar que hi ha «un descens progressiu» dels malalts de Covid-19 als hospitals catalans, i també una «disminució de la pressió assistencial». Ramentol ha afegit que el departament seguirà apostant per la doble estratègia de «la cerca de nous casos», és a dir els cribratges massius, i també el rastreig forçat, amb «440 nous professionals» que acaben d'incorporar-se. 

«Cal mantenir el nivell d'alerta dels ciutadans i el nivell de conscienciació ciutadana i d'aplicació de les mesures de protecció individual i col·lectiva», ha insistit Ramentol. Per la seva banda, Jacobo Mendioroz, director de la Unitat de Seguiment de la Covid-19 a Catalunya, ha assenyalat que «d'aquí a divendres és quan es veurà l'efecte de l'obertura» de bars i restaurants. 


Comentaris

envia el comentari