Discover Pedro Sánchez

Pedro Sánchez reconeix «errors» a Catalunya i promet diàleg després del 14-F

El president ha destacat que les eleccions del pròxim 14 de febrer seran molt importants per continuar les negociacions entre governs

El passat divendres coneixíem que el Tribunal Suprem havia revocat el tercer grau a tots els presos per l’1-O, retirant-los també la possibilitat de fer sortides per motiu laboral o voluntariat.

Aquesta decisió, que afectaria principalment Carme Forcadell i Dolors Bassa i les ha obligat a tornar a presó, ha estat comentada per l’actual president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

«La via unilateral a Catalunya ha fracassat i no té futur», assegura Sánchez

Sánchez ha assegurat que el clima ha de canviar de cara a les eleccions catalanes del pròxim dia de Sant Valentí. En una entrevista publicada a ‘El Periódico’, el president reconeix que espera que els resultats de les eleccions siguin un punt d’inflexió en les negociacions amb el govern central: «Espero que el pròxim 14 de febrer, quan es produeixin les eleccions a Catalunya, hi hagi una reivindicació d'obrir una nova etapa a Catalunya i d'apostar d'una manera definitiva pel retrobament a través del diàleg. Aquest és el plantejament que farà en aquest cas el Partit Socialista».

El president també ha destacat l’aprovació dels Pressupostos de l’Estat, als quals han fet suport la majoria de la cambra. «Des del punt de vista material, aquests Pressupostos reconstrueixen molts ponts trencats durant els anys de crisis i també de polítiques conservadores», assegura. «Des del punt de vista del retrobament emocional, crec que hi ha una cosa fonamental i és que la via unilateral a Catalunya ha fracassat i no té futur».

Sánchez accepta els seus errors i segueix apostant pel diàleg

Tal com recull ‘El Periódico’, Pedro Sánchez reconeix que ambdues parts –partits independentistes i el govern espanyol- van cometre errors, però que la seva finalitat sempre ha estat apostar pel diàleg: «És important que el que s'obri pas a Catalunya a partir del 14 de febrer, després de tot el que ha ocorregut i de la situació tan dramàtica que s'ha viscut, és que tots aprenguem dels nostres errors. Tots hem comès errors, els independentistes i nosaltres també».

En conclusió, i segons el mateix Sánchez, el govern espanyol acceptarà el resultat les eleccions catalanes del pròxim 14 de febrer i intentarà arribar a un acord entre governs en un camí que, reconeix, «serà complex i llarg»:  «Pel que respecta a mi , com a president del govern i el que jo pugui representar en aquest assumpte, per descomptat, apostarem pel diàleg, la concòrdia i la reconciliació».

«El camí no serà fàcil, serà complex, serà llarg perquè són molts anys de desacord», assegura el president espanyol, «però no ens podem permetre el luxe de no abordar aquest desafiament, perquè crec que s'ho mereix el conjunt de Catalunya i el conjunt del país».