Pla general de la Via Laietana de Barcelona sense cotxes i amb persones fent un passeig, fent esport o passejant el gos

Salut anuncia restriccions per frenar la Covid-19 a Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès

Es manté la limitació del 50% en l'aforament de la restauració i en activitats culturals, esportives i religioses

El Diari Oficial de la Generalitat ha publicat aquest dimecres una resolució que prorroga 15 dies més les restriccions per frenar la covid-19 a Canovelles, Granollers i les Franqueses del Vallès.

Així, es manté la limitació del 50% en l'aforament de la restauració i l'hoteleria, així com en activitats culturals, esportives i religioses. Es recomana limitar la circulació per les vies d'ús públic, i que la sortida del domicili es faci només per anar a la feina, tenir cura de persones grans o dependents, per anar a establiments d'alimentació o altres amb cita prèvia o per fer trobades amb persones del grup de convivència habitual.

Els contactes s'han de continuar limitant, tant com sigui possible, a les persones que integren el grup de convivència habitual, al qual es poden incorporar familiars propers, cuidadors i persones a qui es dona suport per evitar-ne l'aïllament.

Les mesures de seguretat, el més important

En els centres de treball s'han de seguir adoptant mesures de neteja i desinfecció, posar a disposició dels treballadors aigua i sabó o gels desinfectants, garantir la distància de seguretat interpersonal, utilitzar mascareta de manera obligatòria i evitar la coincidència de persones, així com potenciar l'ús del teletreball. Els empresaris han de facilitar que els treballadors puguin evitar l'ús del transport públic en hora punta.

En les reunions que concentrin fins a deu persones en espais públics no es permet el consum ni d'aliments ni de begudes. No hi poden participar persones que tinguin símptomes de covid-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

En els establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de realitzar sempre a la taula. En l'interior l'aforament es limita al 50% de l'autoritzat i cal garantir una distància mínima entre taules o agrupacions de taules, d'1,5 metres, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació d'aquestes.

Limitat l'espai a les terrasses

A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació de l'espai autoritzat al 50% i s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules o grups de taules, amb un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules. L'horari de tancament d'aquests establiments és a la 1:00 hores com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les 00:00 hores.

Es mantenen les activitats de casals i colònies d'estiu, les quals han de complir els 'Criteris generals per a l'organització de les activitats de lleure educatiu estiu 2020', i els protocols específics del Procicat, especialment el que fa referència als grups estables de convivència i a les altres mesures de prevenció i protecció de la salut.