Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una il·lustració en 3D del virus de la Covid-19 de color vermell amb la xifra de defuncions a tot el món

Salut anuncia tres nous cribratges a Barcelona per detectar casos de coronavirus

Es pretén identificar tots els casos asimptomàtics amb capacitat de transmetre la Covid-19

Una il·lustració en 3D del virus de la Covid-19 de color vermell amb la xifra de defuncions a tot el món
Salut anuncia tres nous cribratges de coronavirus a Barcelona | Cedida

El Departament de Salut iniciarà aquest dimecres nous cribratges a Sants-Montjuïc, Gràcia i Sant Andreu de Barcelona per detectar contagis de coronavirus entre la població a partir de 16 anys. Els cribratges es faran en espais de Salut de l’Ajuntament de Barcelona habilitats per poder fer les proves.

L’estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l’extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones infectades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Salut anuncia tres nous cribratges a la ciutat de Barcelona

Pel que fa al districte de Sants-Montjuïc les proves es faran als barris de Sants, Sants-Badal, i Hostafrancs. Els espais de cribratges seran a les Cotxeres de Sants, i al Casal Gent Gran del carrer del Pas Fructuós Gelabert, 6. Les proves es faran a partir de dimecres i fins al divendres 18 de desembre.Pel que fa al districte de Sant Andreu l'espai de cribratges serà el Casal de Gent Gran de Bon Pastor, situat al número 30-38 del carrer Alfarràs de Sant Andreu. Aquest cribratge afectarà els barris del Bon Pastor, Sant Andreu i Trinitat Vella. Les proves han començat aquest dimarts i es mantindran fins al divendres 18 de desembre.Finalment, al districte de Sarrià- Sant Gervasi i Gràcia les proves seran pels veïns dels barris de Sant Gervasi, La Bonanova, el Putxet, Vallcarca, Els penitents i el Coll. Les proves es faran al CAP Vallcarca, al número 169, 205 de l'avinguda Vallcarca, en una carpa exterior habilitada.

Cribratge en un municipi de les Terres de l'Ebre per detectar casos

Cal mencionar que el departament de Salut també ha anunciat un cribratge aquesta mateixa setmana en el municipi de Batea, a la comarca de la Terra Alta. Aquesta acció, en la qual es faran servir tests antigènics ràpids, tindrà lloc entre dimecres i divendres, de dos quarts de nou del matí a tres de la tarda. 

La decisió arriba després que, tot i comptar un total de 35 casos positius, el risc de rebrot s'hagi disparat en el municipi ebrenc, amb un total de 2.142,86 punts, i una velocitat de propagació de 2,57 punts. D'aquesta manera, realitzant proves als majors de 16 anys, es pretén detectar els asimptomàtics amb capacitat contagiadora i tallar les cadenes de transmissió.