Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carmen Cabezas

El Govern aplica nous canvis davant el 'boom' de casos per covid-19 a Catalunya

Volen evitar el col·lapse del sistema sanitari català

Les dades davant la pandèmia del coronavirus no auguren un bon pronòstic pel que fa a aquest estiu. 

Tota la població s'ha relaxat en el marc de les mesures de seguretat. D'aquesta manera, el Departament de Salut ha hagut d'aplicar avui nous canvis, especialment referents a les baixes laborals, ja que els contagis van a l'alça.

Carmen Cabezas, secretària de Salut Pública, ha comparegut avui acompanyada de la directora del Servei Català de Salut, Gemma Craywinckle, per tal de posar sobre la taula nous canvis a causa de la situació de la pandèmia del coronavirus a Catalunya, la qual no és massa bona.

L'augment de contagis a casa nostra s'està disparant i, per aquest motiu, és molt necessari que s'adoptin mesures adaptades a la fluctuació de les dades referents als contagis.

D'aquesta manera, una de les mesures més destacables és la reactivació del sistema de baixes automàtiques per simptomatologia relacionada amb la covid-19. 

No caldrà un test positiu

Així, les baixes es podran sol·licitar a través de l'aplicació 'La Meva Salut' i no serà necessari un test positiu per adquirir-les. A més, les baixes tindran una durada general de cinc dies.

La finalitat que les baixes es puguin obtenir a través de l'aplicació mòbil, és la de protegir el sistema sanitari perquè, d'aquesta manera, els professionals puguin atendre als col·lectius més vulnerables. Intentant evitar el seu col·lapse.

La prohibició de Barcelona a les seves platges per aquest estiu

Dades a Catalunya

Salut ha declarat 377 ingressats més per covid-19, el que suposa un total de 2.139 hospitalitzats. Aquestes són dades referents al període entre el 27 de juny i el 3 de juliol.

Hi ha 5 persones més en estat crític, amb un global de 51, i 41 morts declarats la darrera setmana (39 majors de 60 anys). El nombre de defuncions de la setmana anterior, la del 20 al 26 de juny, ja puja a 107.

La nova web, però, no proporciona l’acumulat de defuncions ni tampoc de casos.

Pel que fa als positius diagnosticats per l’Atenció Primària, se n’informa de 38.273 més en una setmana, el que suposa 9.798 més que en el període anterior. Amb aquestes magnituds, la taxa de casos per 100.000 habitants arriba als 414.