Salut avisa que el risc de rebrot a Catalunya segueix sent «inadmissiblement elevat»

El secretari general, Marc Ramentol, ha demanat «no abaixar la guàrdia» contra la Covid-19

Diverses persones formant una fila envoltades de tanques esperant a fer-se una prova PCR a Tàrrega
Salut se centra ara a aplicar l'estratègia dels cribratges massius en els punts més afectats per la pandèmia | cedida

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha alertat que la zona de risc de rebrot de la covid-19 és «inadmissiblement elevada». Ramentol ho ha dit en la roda de premsa per valorar l'inici del curs escolar, durant la qual ha demanat «no abaixar la guàrdia».

Salut demana ser molt «escrupolosos» per reduir el risc de contagi

Ha reconegut que s'ha aconseguit estabilitzar el creixement de casos que es va registrar entre juliol i bona part de l'agost però ha insistit que la situació no és positiva. Segons dades d'aquest dimecres, el risc de rebrot se situa en 154,31. Per això, ha reclamat ser «escrupolosos» en l'aplicació de les mesures de seguretat per reduir el risc de contagi i se sigui «igual d'exigents» en l'àmbit familiar i social com s'és amb l'àmbit educatiu.

Aixequen les restriccions a l'aforament al Segrià per la millora de les dades

Salut ha aixecat aquest dimecres la restricció que limitava l'aforament en bars i restaurants en 26 municipis del Segrià, arran de la millora de les dades epidemiològiques. Això sí, tant a l'interior com a les terrasses, les taules no poden superar les 10 persones i han d'estar separades un metre i mig. També queda sense efecte la limitació estricta d'aforament en actes culturals i religiosos.

En canvi, aquestes restriccions seguiran vigents 15 dies més en 19 municipis de la Noguera. Aquest dijous també s'aixecaran les mateixes restriccions a Lleida i sis municipis del Baix Segre. Així, a tots els municipis del Segrià ja els seran d'aplicació només les resolucions d'abast general de tot Catalunya per evitar la propagació de la covid-19.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest dimecres la pròrroga durant quinze dies més de la resolució que estableix mesures especials en matèria de salut pública per a la contenció del coronavirus en 19 municipis de la Noguera, tot i que en aquesta ocasió en deixa fora 26 municipis de la comarca del Segrià on també s'aplicaven fins ara.

La vigència de la resolució es prorroga exclusivament per als municipis de la Noguera als quals era d'aplicació, atesa la incidència encara alta de la covid-19 a la zona. Es tracta d'Àger, Albesa, Algerri, les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Térmens, Torrelameu, la Sentiu de Sió i Vallfogona de Balaguer.


Comentaris

envia el comentari