YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut confessa què farà amb els malalts de coronavirus que no tinguin lloc a l'hospital de Lleida

Segons les darreres dades hi ha prop de setanta pacients hospitalitzats

Hospital de Campanya a Lleida aixecat pel SEM
Salut posarà especial atenció amb la població de risc i realitzarà trucades per saber com es troben i si pateixen símptomes | Cedida

L’hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida derivarà «amb tota probabilitat» malalts crítics de coronavirus i d’altres malalties a hospitals d’altres ciutats catalanes, davant la previsió d’un augment de casos de Covid-19 en les properes dues o tres setmanes. Ho ha afirmat el director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, el qual ha informat que uns 260 sanitaris, entre voluntaris i personal, han ajornat les seves vacances per respondre a la crida que va fer Salut per reforçar l’hospital.

La previsió és que el centre lleidatà, hospital de referència a la comarca, pugui derivar pacients a altres hospitals pròxims com el d’Igualada o el de Manresa. Actualment, l’Arnau Vilanova ha hagut de duplicar, en els darrers dies, els llits disponibles per a pacients amb coronavirus i aquest dilluns es va haver d’obrir una segona planta amb 30 llits que, de moment, «està bastant buida».

«Estem en una situació en la qual la corba seguirà plana en la detecció de casos en el conjunt del territori d'una forma generalitzada no alarmant, com sí que s'està produint en aquesta comarca de la regió sanitària de Lleida», ha afirmat Comella referint-se a la del Segrià, confinada des del dissabte.

 

Especial atenció amb la població de risc

Aquest passat dimarts es van comptabilitzar un total de 68 pacients hospitalitzats per Covid-19, una vintena més que diumenge. Vuit d’ells es troben en estat greu a l’UCI. Un dels principals objectius de les autoritats sanitàries, segons Comella, és la població de risc. És a dir, totes aquelles persones vulnerables que tenen una major probabilitat de contraure el coronavirus: gent gran i malalts crònics, especialment els afectats per patologies cardiovasculars i respiratòries.

De fet, segons els càlculs de Salut, unes 40.000 persones formen part d’aquest col·lectiu a la comarca del Segrià. Totes elles començaran a rebre pròximament trucades dels seus centres de salut per saber com es troben. En cas de trobar alguna diferent, no es descarta recomanar un confinament al domicili o mesures com ara una restricció de contactes.


Comentaris

envia el comentari