Imatge d'arxiu d'unes noies ballant en una discoteca

Salut confia en reduir els 'botellon' amb l'obertura dels locals d'oci nocturn

Assegura que així hi haurà menys risc de contagi i més traçabilitat

El Departament de Salut confia que l'obertura aquest dimecres dels locals d'oci nocturn sense fer ús de la pista de ball ha de permetre reduir les festes il·legals i els 'botellons'. «L'oci regulat ens ajudarà a disminuir aquest oci no tant regulat», ha explicat el secretari de Salut, Josep Maria Argimon. L'ús d'aquests locals també ha de permetre millorar la traçabilitat «en el supòsit que hàgim tingut algun brot en aquests espais nocturns», ha afegit.

«No hem de pensar que reobren les discoteques amb l'activitat de ball, perquè això és una línia vermella», ha advertit Sergi Delgado, de Protecció Civil. Ha explicat que aquests establiments podran obrir amb taules i cadires a la pista de ball per consumir begudes o per activitats musicals. Salut confia en reduir els 'botellons' amb l'obertura dels locals d'oci nocturn sense fer ús de la pista de ball.

 

La Fecasarm afirma que l'horari d'obertura és «insuficient»

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha valorat de manera positiva la decisió del govern català i el fet que Catalunya esdevingui la primera comunitat autònoma a permetre la reobertura d'aquests locals. Malgrat això, ha afirmat que l'horari és «insuficient» ja que a les 3.00 hores «no hi ha transport públic i la gent romandrà al carrer fent 'botellón'». Boadas ha afegit que la Generalitat «ha reconegut expressament que el sector de l'oci nocturn legal no ha estat el causant dels contagis ja que ha estat tancat».

D'altra banda, la patronal ha explicat que es continuarà treballant en el pla sectorial que ha de permetre recuperar a poc a poc la pista de ball. El pla preveu distingir les activitats de més i menys de 500 persones d'aforament, exigint als locals perimetrar la pista amb un únic punt d'accés controlat i de sortida de la mateixa i sense poder entrar amb begudes i fent us sempre de la mascareta. Tot i la reobertura, la Federació ha afirmat que no se soluciona el «gravíssim» problema que arrossega el sector, on el 80% dels empresaris està en situació d'insolvència.

De la seva banda, la Federació Catalana de Locals d'Oci Nocturn (Fecalon) ha lamentat «l'arbitrarietat» en el tancament de les activitats recreatives musicals i nocturnes. Ha afirmat però que «és una petita escletxa» però no soluciona «la problemàtica que mantindrà tancades la gran majoria d'activitats per la inviabilitat econòmica de mantenir oberts mitjans i grans establiments per fer activitats diferents d'aquelles que eren el seu objecte».

Ha afegit que tampoc se solucionarà el problema del 'botellón' ja que el fet d'haver de tancar a les 3.00 hores farà que s'estigui oferint «l'activitat que realment demanda la joventut» i que ha defensat que poden oferir «en condicions d'higiene i seguretat».