Imatge de les carpes del SEM a Benifallet

Salut farà un cribratge porta a porta en alguns barris de Rubí

L'objectiu és identificar contactes estrets que no s'han localitzat telefònicament i casos asimptomàtics

El Departament de Salut farà un cribratge selectiu, porta a porta, en alguns barris de Rubí per determinar possibles casos de contagi de Covid-19. Després d'identificar algunes zones on havia augmentat el nombre de positius, Salut ha decidit practicar proves PCR als veïns de les zones per identificar contactes estrets o casos asimptomàtics.

La campanya començarà el pròxim dilluns dia 7 i s'allargarà fins al dijous 10, amb proves PCR en una cerca porta a porta dirigida als contactes que no s'han localitzat telefònicament. En aquesta acció també s'inclouran els comerços ubicats a les zones de cribratge.

On i com es farà?

Les zones concretes on es faran els cribratges són les corresponents al CAP Anton de Borja (en concret, en alguns carrers del barri 25 de setembre i del barri Les Torres), i al CAP Rubí Mútua (a les zones de ca n’Oriol i plaça del Sol). Salut considera que «el més adequat» és fer un estudi de cerca de contactes estrets en les zones que s'han identificat com de màxim contagi.

El cribratge es farà amb la col·laboració de l'Ajuntament de Rubí, que posarà a disposició voluntaris de Protecció Civil, agents de la Creu Roja i agents de ciutadania. Els resultats de les proves estaran disponibles a partir de les 48 hores i es podran consultar a 'La Meva Salut'. A més, es contactarà per telèfon amb els casos que siguin positius.

Una dona de Sabadell dona positiu i no truquen per comunicar-li

Precisament també del Vallès Occidental és Vanessa, una dona a qui no van avisar que la seva PCR havia donat positiu en coronavirus. Resident a Sabadell, va fer vida normal durant dues setmanes fins que, per casualitat de la vida, va assabentar-se que tenia coronavirus.

Vanessa es va fer mal al turmell i va dirigir-se al seu CAP de referència, on van indicar-li que no podien atendre-la perquè era positiva en Covid-19, cosa que ella no sabia, per un «error tècnic» de CatSalut.