Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla curt on es pot veure a dos sanitaris preparant proves PCR per a un cribratge

Salut farà cribratges intensius a Figueres per detectar asimptomàtics

Es planteja que les proves amb tests antigènics ràpids es realitzin durant cinc dies
Pla curt on es pot veure a dos sanitaris preparant proves PCR per a un cribratge
Salut anuncia un nou cribratge intensiu a Figueres que durarà cinc dies | ACN

Salut començarà a fer cribratges intensius a Figueres a partir de dilluns per detectar casos de positius asimptomàtics en la població major de 16 anys.  Angès Lladó, l'alcaldessa de la ciutat, ho ha confirmat aquest matí i, tot i que ha explicat que encara s'estan acabant de tancar alguns punts on es realitzaran, el més previsible es que es facin durant cinc dies.

Les proves es duran a terme en cinc espais de la ciutat, entre ells el Teatre Jardí. De fet, aquest dimecres el director dels sectors Gironès Nord i Pla de l’Estany, i Selva Interior del Catsalut, Salvador Campasol, ja va avançar durant l'inici dels cribratges a Banyoles i Olot que es plantejaven estendre'ls a Figueres i Palafrugell. En aquesta segona població, però, de moment no estarien previstos.

Ara mateix la ciutat de Figueres té un risc de rebrot de 384 i l'RT se situa en el 0,73, cal recordar que en alguns moments d'aquesta segona onada Figueres es va convertir en el municipi amb el risc de rebrot més alt de Catalunya. Tot i que la situació ha millorat, el percentatge de proves positives es troba en el 8,19%. Per això, Lladó ha dit que tot i que les xifres a la ciutat han anat a la baixa en les darreres setmanes, la situació hospitalària «no és la mateixa que al juny» quan es van aixecar les primeres restriccions i ha demanat prudència a la població.

Figueres mantindrà el mercat de Nadal a la Rambla amb control d'accés i d'aforament

Per altra banda, l'Ajuntament de Figueres també ha comunicat avui novetats sobre com serà el Nadal al municipi. Ha confirmat que es mantindrà el mercat de Nadal a la Rambla, però amb control d'accés i d'aforament, el qual serà limitat a un màxim de 211 persones.

El mercat comptarà amb 25 parades, però per complir amb les restriccions no hi haurà estands amb consum de menjar i begudes. L'alcaldessa, Agnès Lladó, també ha explicat que estan treballant perquè els Reis «no siguin virtuals»: «Aquest any no esperarem als Reis sinó que ells ens esperaran a nosaltres». Lladó no ha volgut avançar-ne més detalls, perquè ha dit que estan pendents de les decisions del Procicat, però ha dit que durant les festes hi haurà diverses «sorpreses» al carrer.

Canvis en el format del mercat

Tot i que l'Ajuntament ha decidit mantenir el mercat de Nadal de la Rambla amb el mateix nombre de parades però amb canvis importants. No hi haurà estands de consum de menjar i begudes –per les restriccions contra la covid-19- i la Rambla estarà perimetrada. Hi haurà un aforament màxim a l'interior del mercat de 211 persones i es controlarà l'accés, que es farà per la part alta de la Rambla.

El mercat estrenarà també nova il·luminació i el format interior afavorirà la circulació de persones. «No podíem renunciar a un dels gran actius del Nadal», ha dit Marcos.