Imatge d'una nena dibuixant a casa

Salut fa cribratges massius en una escola del Raval de Barcelona

Paral·lelament, el nombre de grups escolars confinats a Catalunya per un positiu de covid-19 és de 1.909

En referència a l'augment de contagis de coronavirus als centres escolars, Salut continua amb els cribratges massius per tal de confirmar els casos positius que requereixin el confinament del grup. Així mateix, aquest dimarts es fa un testat intensiu a l’Escola Pia Sant Antoni, al barri del Raval de Barcelona.

En aquest centre concertat d’educació primària i secundària s'estan realitzant proves PCR a un total de 687 persones, entre les quals hi ha alumnes i professionals del centre. L'objectiu principal dels cribratges massius és poder tallar les cadenes de transmissió l'abans possible, aïllant els contactes per tal de limitar l'expansió del coronavirus. El Raval, de fet, és un dels barris de Barcelona en què la incidència de la Covid-19 ha estat més alta. Per això, des de fa setmanes Salut hi està fent cribratges massius als veïns. Malgrat això, no ha tingut la participació que en un principi s'esperava.

Augmenten els grups escolars confinats

El nombre de grups escolars confinats per un positiu de covid-19 és de 1.909, 125 més que els declarats aquest dilluns, segons dades del Departament d'Educació. És el 2,65% del total. Hi ha 45.623 persones confinades, 2.425 més que en el balanç anterior.

D'aquestes, 43.470 entre alumnes, 1.963 entre docents i personal d'administració i serveis i 190 entre personal extern. En els darrers 10 dies s'han confirmat 3.330 casos, dels quals 2.985 entre alumnat, 310 entre docents i personal d'administració i 35 entre personal extern. Els positius acumulats declarats són 9.065, 327 més que en el balanç anterior. Actualment hi ha un centre tancat a Catalunya: la llar d'infants privada Nexe de Barcelona, per a petits amb discapacitat.

La setmana passada va fer un mes que els centres educatius van obrir després del confinament i l'estiu. Les últimes dades mostren que hi ha un 2% de grups confinats i 966 centres afectats, gairebé un 19%. La secretària general del Departament d'Educació, Núria Cuenca, va defensar a l'ACN que les xifres demostren que les mesures adoptades «estan funcionant» i destaca que «no s'estan produint contagis a les escoles».

Va assegurar també que els centres romandran oberts, tot i el «petit increment» de casos. Sindicats i part de les famílies valoren positivament haver tornat a les aules però defensen que si les escoles funcionen, és a costa del sobreesforç dels professionals. Demanen més docents, baixar ràtios i més mesures a favor de l'educació.