Argimon demana evitar tant com es pugui que els avis recullin els nens a les escoles

El secretari de Salut Pública diu que els pares poden estar tranquils en l'inici de curs tot i que «hi haurà casos»

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa
Salut recomana que els avis no recullin els nens a les escoles. | ACN

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dissabte que els pares poden estar tranquils amb l'obertura de les escoles aquest dilluns, tot i que ha admès que hi haurà casos positius de coronavirus. «No serà gens fàcil, però és molt important obrir les escoles», ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio. Argimon ha demanat evitar «en la mesura del possible» que els avis recullin els nens a les escoles, i ha demanat prendre mesures en els casos que no es pugui evitar. El secretari de Salut Pública ha dit que Catalunya ha decidit no fer testos PCR al professorat perquè «no són un col·lectiu de risc», i ha recordat que tampoc s'ha fet amb els sanitaris.

«És important el pas de la normalització de l'obertura de les escoles»

A dos dies de l'inici del curs escolar, Argimon ha deixat clar que hi haurà casos a les escoles, però que «és important el pas de la normalització de l'obertura de les escoles». De fet, ha recordat que la setmana passada es van detectar 958 casos positius entre menors, i preveu que la xifra sigui similar la que ve. Argimon, però, ha remarcat que els casos que puguin sortir la primera setmana del curs correspondran a infeccions adquirides a la comunitat.

Argimon ha afegit que caldrà «acostumar-se» a que un grup estable d'una escola hagi de fer una quarantena. «Això serà la nova normalitat, que no és normalitat», ha dit. Però ha remarcat que «és necessari baixar la taxa d'infecció i el problema no està en l'escola», sinó en reunions familiars i socials on hi ha «relaxament». I ha remarcat que els centres educatius són «el lloc més segur després de la casa de cadascú».

Recomana evitar en la mesura del possible que els avis recullin els nens a l'escola

Pel que fa al paper dels avis, el secretari de Salut Pública ha apostat per fer «la vida el més normal possible» i que aquests puguin veure als nets, tot i que aplicant mesures com la distància. Tot i això, ha recomanat evitar «en la mesura que sigui possible» que els avis vagin a recollir els nens als centres educatius. En el casos que no es pugui evitar, ha demanat que es prenguin mesures, com rentar-se les mans i dur mascareta.

El secretari de Salut Pública ha explicat que a Catalunya ha decidit no fer tests al professorat, com s'ha fet a la Comunitat de Madrid, perquè «no és un col·lectiu de risc» i que tampoc s'ha fet als sanitaris. A més, ha recordat que un PCR negatiu no vol dir que «el dia o la setmana següent sigui positiu».

Argimon ha explicat que preveia que el setembre fos més «mogut» del que està sent, amb una primera quinzena «tranquil·la», tot i remarcar que les dades no són bones. «Preveia una certa pujada de la corba i de moment estem estabilitzats», ha dit. Ara, caldrà veure com evolucionen les dades amb la tornada a l'escola i, sobretot, la mobilitat que això genera.


Comentaris

envia el comentari