Imatge d'arxiu d'un carrer completament buit a causa del confinament

Salut detalla fins quan seguirà el toc de queda a Catalunya

Actualment se situa entre les 22.00 i les 06.00 hores

Tot i que moltes comunitats autònomes ja estan pensant a retardar el toc de queda els pròxims dies, la darrera d'elles la Comunitat de Madrid, altres com Catalunya no pensen moure aquesta franja horària, que actualment se situa entre les 22.00 i les 06.00 hores. Aquesta mesura es porta implantant des de finals d'octubre de 2020 i els experts de la Generalitat afirmen que, malgrat el relaxament d'altres restriccions, el toc de queda es mantindrà durant un temps indeterminat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha assegurat que es tracta d'una mesura exitosa i que de moment, no pensen modificar-la. En una entrevista a 'Rac1', Ramentol ha explicat que el toc de queda «és més sostenible que el tancament d'un sector concret» i, per això, es manté. Malgrat tot, el secretari general de Salut ha indicat que, com la resta de mesures que estan fixades actualment, «s'aixecaran tan bon punt es pugui», ha declarat.

 

Existeix risc sanitari a les eleccions del 14-F?

Aquest diumenge se celebren les eleccions al Parlament de Catalunya i totes les mirades estan posades sobre els membres de les meses electorals. Marc Ramentol ha revelat que ja estan activats els cribratges d'aquest personal i ha indicat que l'índex de positivitat és d'un 0,55%. Per tant, Ramentol ha confirmat que el risc sanitari està «controlat».

Per un altre costat, el secretari general de Salut he enviat un missatge de calma a 48 hores del procés electoral i ha tret pit afirmant que pensava que poques hores abans dels comicis l'RT romandria per sota de 0,9 i que «fa uns dies que està al voltant d'un 0,8».

 

Es relaxen les mesures a les residències de gent gran

Tot i que el secretari general de Salut ha dit que «no s'ha demostrat que unes eleccions puguin causar una onada de casos i que hi ha hagut processos electorals durant la pandèmia», el mateix Ramentol ha confessat que és millor «no trencar una quarantena per anar a votar». Això sí, Ramentol ha reconegut que «l'aïllament no pot vulnerar un dret fonamental com és el dret a vot i que no es pot dir a 30.000 persones que no vagin a votar», ha assenyalat.

Després d'unes setmanes amb la situació de la pandèmia a Catalunya a la baixa. Salut ha alleugerat les mesures a les residències de gent gran, després d'acabar la vacunació dels residents en més d'un 75%. A partir d'aquest dissabte 13 de febrer, les persones grans podran sortir a passejar. A la vegada, podran fer sortides d'un o dos dies, i no es realitzaran test d'antigen a les persones visitants, una vegada que ha disminuït la transmissió comunitària els primers dies de febrer.

«La vacuna funciona»

Ramentol també ha estat positiu respecte a la vacuna de la Covid-19 i ha valorat amb fermesa que les residències de gent gran puguin relaxar les mesures restrictives. «La vacuna funciona», ha confessat, a més d'apuntar que Catalunya està llesta per administrar el nombre més gran de dosis possible.

Finalment, sobre la vacuna i l'opció de tenir disponible el Camp Nou com a centre massiu de vacunació en un temps, Ramentol ha expressat que s'enviarà la petició per carta al nou president del Barça i que Salut ja estudia utilitzar els campus universitaris per l'administració del fàrmac. Segons Ramentol, aquests espais són idonis perquè tenen un gran nombre d'entrades, un fet que permet evitar aglomeracions i el risc de produir-se algun contagi.