L'Hospital de Bellvitge, en una imatge d'arxiu

Salut divideix el sistema hospitalari de Catalunya en cinc grans clústers territorials

D'aquesta manera, el departament espera millorar l'atenció al ciutadà, i que la pressió assistencial estigui compartida

Salut ha dividit el sistema hospitalari en cinc grans clústers territorials per coordinar decisions i fluxos de pacients. L'objectiu és una atenció equitativa al ciutadà i també que la pressió assistencial estigui compartida. D'aquesta forma, si un hospital té una situació complicada per la covid, pot derivar certes intervencions urgents a altres centres del seu clúster que no estiguin tan sobrecarregats.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Aquest cap de setmana es van poder recol·locar 60 pacients en altres hospitals gràcies a aquest nou sistema de coordinació. Els cinc àmbits són Nord-Lleida (Vall d'Hebron com a coordinador), Barcelona Dreta Litoral i Anoia (Hospital de Sant Pau), Nord-Girona (Can Ruti), C-17 (amb el Clínic com a coordinador) i Sud-Tarragona (Bellvitge).

Catalunya supera el centenar de casos de la nova soca britànica

Aquesta decisió arriba quan Catalunya s’enfronta a la nova soca britànica, per la qual ja supera el centenar de casos detectats.  El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, afirma que aquesta variant està encara plena d’incerteses entre els sanitaris i reconeix que aquesta variant pot o no alterar els escenaris actuals de la pandèmia.

Així, i tenint en compte que els casos per la nova soca se situen entre 150 i 180, Comella afirma a Catalunya Ràdio que és «probable» que la soca britànica acabi sent la més contagiant i s’imposi a la resta.

La vacunació a Catalunya es troba en un moment «crític»

El procés de vacunació a Catalunya i la resta de l’Estat es troba en un moment «crític», tal com assegura el cap del servei de microbiologia de l'Hospital Vall d'Hebron, Tomàs Pumarol. Segons l’expert, moltes persones es troben entre la primera i la segona dosi de la vacuna, així que si aquestes persones s’infectessin amb una nova variant aquesta es podria fer resistent a la vacuna.

Tot i això, Tomàs Pumarol assegura que no s’ha de tenir «por» a aquestes noves variants, però sí que s’ha de tenir «respecte» per a detectar-les en les primeres fases, saber com funcionen i així poder atacar-les.