Augmenta fins a deu els casos confirmats de coronavirus a l'escorxador d'Avinyó

Els treballadors s'haurien contagiat en una festa privada a Manresa

Un voluntari de Proactiva Open Armas realitza un test ràpid de Covid-19 a un treballador sanitari de la residència geriàtrica Redós de Sant Pere de Ribes, al Garraf, el 30 d'abril del 2020
Salut eleva a deu els casos confirmats de coronavirus a l'escorxador d'Avinyó | CatalunyaDiari

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha confirmat aquest dimecres, 1 de juliol, que ja són deu els casos positius de coronavirus a l'escorxador frigorífic d'Avinyó, al Bages.

Segons han informat, en total s'han fet un centenar de proves PCR i s'està a l'espera de saber tots els resultats.

L'alcalde d'Avinyó, Eudald Vilaseca, en declaracions a TV3 ha explicat que l'origen del brot no hauria estat al mateix escorxador sinó a una festa privada a Manresa. «Em consta que les mesures de prevenció que pren l'empresa són molt correctes», ha apuntat Vilaseca.

Des de l'empresa, que no han volgut fer declaracions, s'han remès a un comunicat on avalen la tesi del contagi que també ha fet l'alcalde i asseguren que des de fa mesos segueixen un protocol de neteja i protecció «molt estricte».

Una festa a Manresa, possible origen del brot

La direcció de l'Escorxador d'Avinyó ha apuntat a través d'un comunicat que sembla que el contagi dels treballadors s'hauria produït en una festa a Manresa. «Fa uns dies, un grup d'amics i companys de Manresa va coincidir en un local a Manresa mateix i, per les evidències, sembla que allí es podrien haver contagiat de Covid», asseguren. 

Des de la companyia expliquen que tan aviat com van assabentar-se del primer cas, van activar el protocol establert i van aïllar les persones que haguessin pogut tenir relació propera amb la persona infectada. En saber-se que hi havia més casos, l'empresa assegura que van ampliar les mesures d'aïllament

L'empresa confia a què es tinguin tots els resultats de les proves PCR entre aquest dimecres i dijous. El centenar de testos s'han fet als treballadors de les àrees de triperia i sacrifici, que són les que es consideren que podrien haver tingut contacte amb els infectats.

La UGT demana a les empreses càrnies «un pas més» per aturar els rebrots

La Unió General de Treballadors (UGT) ha exigit aquest dimecres a les empreses càrnies «un pas més» per aturar «immediatament» els rebrots de coronavirus que s'estan produint a diferents centres de Catalunya.

A través d'un comunicat, el sindicat ha assegurat que ha tingut coneixement de nous casos i ha demanat a les companyies del sector que compleixin amb la normativa establerta. Alhora, ha alertat dels riscos als quals s'exposen els treballadors.

En l'escrit, UGT cita un estudi de la universitat londinenca Imperial College of Science, Technology and Medicine, el qual determina que la manca de distanciament físic en el lloc de treball, les baixes temperatures i la ventilació insuficient multipliquen per vint el risc de contagi de la Covid-19.


Comentaris

envia el comentari