Salut estendrà els pròxims dies a tots els CAP de Catalunya les proves PCR

La conselleria diu que els tests aniran arribant a tots els centres i que ara es prioritza els de les regions en fase 1

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu.
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha anunciat l'arribada de les proves PCR. | ACN

El Departament de Salut farà arribarà gradualment els pròxims dies a tots els Centres d'Atenció Primària de Catalunya (CAP) proves PCR per fer a pacients amb símptomes de covid-19, segons han explicat fonts de la conselleria. Aquest dilluns, dia 11 de maig, les proves s'han començat a fer en centres de primària de les tres regions que ja estan en fase 1, el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i l'Aran.

Es faran als pacients amb simptomatologia de coronavirus

Fonts de Salut indiquen que ara mateix s'estan prioritzant aquestes tres regions, però preveuen que els tests PCR vagin arribant els pròxims dies a tots els centres de primària catalans per estendre aquestes proves a totes les regions. Les proves PCR als CAP es faran als pacients amb simptomatologia de coronavirus i que un metge consideri que s'ha de fer una prova.

No faran, per tant, proves de forma arbitrària a tota la població. «Si funciona bé en les tres primeres regions, és una bona manera de comprovar que anem pel bon camí», va afirmar la consellera Alba Vergés el passat dissabte.

Tests que funcionen amb una doble mostra

La decisió de fer proves PCR als CAP s'emmarca en l'estratègia d'identificar casos nous i els seus contactes. Salut ha prioritzat començar-les a fer aquest dilluns en les tres regions en fase 1 i preveu que els pròxims dies els tests vagin arribant a la resta de centres d'assistència primària de Catalunya. La prova PCR consisteix en prendre una doble mostra —nasal i faríngea— amb un hisop.


Comentaris

envia el comentari