Imatge d'arxiu d'un avi en una residència

Salut farà cribratges sistemàtics als treballadors de les residències a partir de la setmana que ve

«És importantíssim que cada trobada que fem pensem si és estrictament necessària o no», ha apuntat Argimon

Salut ha anunciat que farà cribratges «sistemàtics» i prolongats en el temps als treballadors de les residències de gent gran a partir de la setmana vinent. Així ho ha anunciat en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha dit que si el virus circula a la comunitat és «lògic» que entri a les residències a través del personal.

Per això, ha dit, se sol·licitarà un cribratge que funcionarà com ja es va fer els mesos d'abril i maig. Les proves es faran cada dos o tres setmanes. Tant Argimon com el coordinador de la unitat covid, Jacobo Mendioroz, han fet una crida a rebaixar la interacció social en general apuntant que la seguretat d'una residència o una escola depèn dels casos que hi ha a la comunitat.

«És importantíssim que cada trobada que fem pensem si és estrictament necessària o no», ha apuntat Argimon, que ha destacat que cal ser «capaços» de fer baixar la corba, ara estable, i que vagi «en descens».

Cribratges massius a Tàrrega i Mollerussa

Així mateix, el Departament de Salut ha comunicat als ajuntaments de Tàrrega i Mollerussa la voluntat de fer cribratges massius per detectar persones asimptomàtiques de Covid-19 el dilluns i dimarts de la setmana vinent.

Seguint la mateixa dinàmica que s'està portant a terme aquesta setmana en diferents barris de la ciutat de Lleida, les proves PCR estaran adreçades a la població que té entre 18 i 40 anys, ja que es considera el col·lectiu que té més contactes i per tant que està més exposat per ser contagiat amb el virus. A més a més, i com a mesura de prevenció davant l'inici del curs escolar, a les dues capitals s'oferirà la possibilitat de fer-se la prova al personal docent dels centres educatius.

A Tàrrega, el Departament de Salut ha comunicat la intenció de fer dilluns que ve entre 300 i 400 testos després dels nombrosos casos de covid-19 registrats recentment al municipi, la majoria arran de contagis produïts en trobades familiars i d'amics. Les proves PCR s'oferiran voluntàriament a la població d'entre 18 i 40 anys així com convivents, i també a persones amb sospita d'haver viscut una situació de risc. Mitjançant aquesta mesura, es confia tallar la cadena de contagis causats per persones portadores del virus que són asimptomàtiques.