URGENT

👉 La Covid no frena i la pressió assistencial als hospitals catalans augmenta

Salut farà cribratges sistemàtics als treballadors de les residències a partir de la setmana que ve

«És importantíssim que cada trobada que fem pensem si és estrictament necessària o no», ha apuntat Argimon

Imatge d'arxiu d'un avi en una residència
La mesura serà vigent a partir de la setmana vinent | EP

Salut ha anunciat que farà cribratges «sistemàtics» i prolongats en el temps als treballadors de les residències de gent gran a partir de la setmana vinent. Així ho ha anunciat en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha dit que si el virus circula a la comunitat és «lògic» que entri a les residències a través del personal.

Per això, ha dit, se sol·licitarà un cribratge que funcionarà com ja es va fer els mesos d'abril i maig. Les proves es faran cada dos o tres setmanes. Tant Argimon com el coordinador de la unitat covid, Jacobo Mendioroz, han fet una crida a rebaixar la interacció social en general apuntant que la seguretat d'una residència o una escola depèn dels casos que hi ha a la comunitat.

«És importantíssim que cada trobada que fem pensem si és estrictament necessària o no», ha apuntat Argimon, que ha destacat que cal ser «capaços» de fer baixar la corba, ara estable, i que vagi «en descens».

Cribratges massius a Tàrrega i Mollerussa

Així mateix, el Departament de Salut ha comunicat als ajuntaments de Tàrrega i Mollerussa la voluntat de fer cribratges massius per detectar persones asimptomàtiques de Covid-19 el dilluns i dimarts de la setmana vinent.

Seguint la mateixa dinàmica que s'està portant a terme aquesta setmana en diferents barris de la ciutat de Lleida, les proves PCR estaran adreçades a la població que té entre 18 i 40 anys, ja que es considera el col·lectiu que té més contactes i per tant que està més exposat per ser contagiat amb el virus. A més a més, i com a mesura de prevenció davant l'inici del curs escolar, a les dues capitals s'oferirà la possibilitat de fer-se la prova al personal docent dels centres educatius.

A Tàrrega, el Departament de Salut ha comunicat la intenció de fer dilluns que ve entre 300 i 400 testos després dels nombrosos casos de covid-19 registrats recentment al municipi, la majoria arran de contagis produïts en trobades familiars i d'amics. Les proves PCR s'oferiran voluntàriament a la població d'entre 18 i 40 anys així com convivents, i també a persones amb sospita d'haver viscut una situació de risc. Mitjançant aquesta mesura, es confia tallar la cadena de contagis causats per persones portadores del virus que són asimptomàtiques. 


Comentaris

envia el comentari