Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis

Salut farà dimarts PCR a tots els usuaris i treballadors de la Residència Sant Bernabé de Berga

Així ho ha revelat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós

El Departament de Salut farà, aquest dimarts, tests PCR a tots els usuaris i treballadors de la Residència de Sant Bernabé de Berga. Així ho ha donat a conèixer l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, en una roda de premsa telemàtica en la qual s'han difós les darreres xifres de la Covid-19 al municipi.

A hores d'ara, ha explicat Venturós, hi ha 39 casos positius entre els usuaris –tres més que la setmana passada- i 15 confirmats entre els treballadors. Hi ha pendent també el resultat d'un altre empleat. Per la seva part, dels usuaris sis es troben ingressats. En paral·lel, segons ha assegurat el regidor de Drets Socials Bàsics, Ivan Sánchez, la residència d'avis privada les Germanetes de Berga es manté «neta» de covid-19.

Des de l'Ajuntament de Berga han fet una crida a la ciutadania «a la responsabilitat», ja que la ciutat es manté amb una taxa molt elevada de contagis. En els darrers 14 dies, ha recalcat Venturós, s'han registrat 209 casos, 124 dels quals en la darrera setmana.

Dues denúncies

Al llarg de la darrera setmana la Policia Local de Berga ha imposat dues sancions relacionades amb l'ús de la mascareta, una per no dur-la i l'altre per negar-se a posar-se-la.

La residència Sant Bernabé de Berga va detectar el brot de Covid-19 amb un total de 36 usuaris i 12 treballadors —ara 39 residents i 15 treballadors— afectats ara fa una setmana, el passat dilluns, 26 d'octubre, concretament.

Així ho va anunciar l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, qui va afegir que sis dels usuaris afectats van haver de ser traslladats a l'hospital comarcal. Venturós va expressar aleshores que la situació no era «bona» i va matisar que és seguir «tots els protocols establerts». Per cobrir les baixes del personal del centre que va donar positiu, la batllessa va explicar que des del divendres es fa un procés de selecció de personal per cobrir aquestes places.