Pla tancat d'un home fent-se la prova PCR amb un tècnic sanitari al pavelló de l'Oli de les Borges Blanques

Salut inicia avui cribratges intensius a 18 municipis de la regió sanitària de la Catalunya Central

S'allargaran durant dues setmanes en municipis de les comarques del Bages, l'Anoia o Osona, entre altres

El Departament de Salut inicia aquest dimarts cribratges intensius per detectar casos de Covid-19 a un total de 18 municipis de la Regió Sanitària de la Catalunya Central. Les proves arrencaran, que s'estendran durant dues setmanes, estan dirigides a la població asimptomàtica de més de 16 anys i que no hagin passat la malaltia, amb la finalitat de frenar l'expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

Les proves es desenvolupen en diversos municipis de les comarques del Bages, Osona, Solsonès, Berguedà, Moianès i l'Anoia, concretament als municipis de Solsona, Manresa, Artés, Sallent, Navàs, Navarcles, Santpedor, Sant Fruitós, Berga, Puig-reig, Gironella, Moià, Igualada, Santa Margarida de Montbui, Vic, Roda de Ter, Manlleu i Torelló.

Detectar el màxim nombre de persones contagiades asimptomàtiques

Segons informa Salut, l'estratègia de fer proves a la comunitat es fa per aturar l'extensió del virus, és a dir, per assegurar que persones infectades no el transmetin a altres persones. Es tracta de detectar el màxim nombre possible de persones contagiades, ja que n'hi ha que no presenten símptomes i poden, sense saber-ho, transmetre el virus a la seva família, amics i altres persones del seu entorn.

Els cribratges intensius de la Regió Sanitària Catalunya Central compten amb la col·laboració dels ajuntaments implicats, l'Institut Català de la Salut, la Fundació Althaia, el Consorci Sanitari de l'Anoia, el Centre Sanitari del Solsonès, l'EBA Vic Sud i el Servei de Vigilància Epidemiològica de Salut Pública.

Cribratges massius a Figueres

Aquest dilluns s'han iniciat cribratges massius a Figueres per detectar casos asimptomàtics en majors de 16 anys i durant la primera jornada hi ha hagut una important afluència de la ciutadania al punt ubicat al Teatre Jardí de la capital del Baix Empordà. El director dels sectors Garrotxa, Ripollès, Alt i Baix Empordà del CatSalut, Josep Carreras, ha dit que l'objectiu és arribar a aquells que no estan tan conscienciats i que «poden ser portadors sense saber-ho».

La passada setmana, el Departament de Salut va iniciar la passada setmana una important campanya de cribratges massius a diversos punts de la geografia catalana. Sobre aquesta estratègia, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que ja s'han testat unes 28.000 persones, amb una positivitat de l'1%.