YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Salut necessita més hores per decidir si relaxa restriccions a Catalunya

Fonts del Departament de Salut han explicat que prefereixen tenir dades consolidades per prendre una decisió, i han recordat que la resolució vigent acaba diumenge

La consellera de Salut, Alba Vergés, molt seriosa, al Parlament de Catalunya
Salut requereix de més hores per decidir si relaxarà les restriccions a Catalunya | ACN

El Govern es pren unes hores més per decidir sobre les restriccions vigents tenint en compte que en els últims dies s'ha produït una pujada de l'Rt i una certa frenada en la disminució de casos.

Fonts del Departament de Salut han explicat que prefereixen tenir dades consolidades per prendre una decisió, i han recordat que la resolució vigent acaba diumenge. Dijous és el dia on habitualment es reuneix el Procicat per aprovar els canvis en les mesures o restriccions que estan vigents, amb una roda de premsa posterior on s'expliquen les decisions.

Els investigadors de la UPC del grup BIOCOM-SC han alertat d'una frenada de la baixada de casos i han apuntat que caldrà vigilar si això es consolida i acaba aturant la bona tendència dels últims dies. En aquest sentit, avisen que «no hi ha marge a les UCI per una pujada de casos». «Si us plau, minimitzem la interacció social al màxim», ha demanat el grup, que remarca que no és possible saber quin factor ha tingut més pes en aquesta frenada, si les noves mesures, l'activitat per les eleccions o la nova variant.

En tot cas, els investigadors han constatat que el ritme de contagis va pujar de l'entorn de 0,8 fa dues setmanes al voltant del 0,9 la setmana passada.

La pandèmia ha «posat en perill» 30.000 negocis

Paral·lelament, l'associació catalana Comertia assegura que la pandèmia ha «posat en perill» 30.000 establiments de comerç i hostaleria i més de 100.000 llocs de feina a Catalunya. L'entitat forma part d'una nova aliança estatal entre associacions de comerç i l'hostaleria per defensar els interessos dels sectors i evitar el tancament d'empreses, la destrucció d'ocupació i la ruptura de la cadena productiva.

A l'Estat, les restriccions d'activitat han provocat el cessament de prop de 148.000 negocis, la destrucció de mig milió de llocs de feina i un impacte de 80.000 milions d'euros en la facturació. Davant aquesta situació, els sectors reclamen ajudes directes de 12.500 milions, incrementar el període de carència dels crèdits ICO en un any i allargar els ERTO fins a finals de 2021.


Comentaris

envia el comentari