Salut no aconsegueix aturar el degoteig de vides a la residència de Tremp: nova mort

El fort brot de Covid-19, que va obligar el departament a intervenir, segueix afectant 17 usuaris i 31 treballadors

La consellera de Salut, Alba Vergés, a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona amb mascareta i jaqueta groga
La residència de Tremp s'ha convertit en un dels punts negres de la pandèmia a Catalunya per un fort brot | Europa Press

El brot de Covid-19 que des de fa un mes afecta la Residència Fiella de Tremp ha causat una nova mort en les darreres hores, de manera que el total d'usuaris que han perdut la vida des de l'inici del brot és de 60. Segons dades del Departament de Salut, aquest dissabte hi ha 17 usuaris que continuen sent positius, dels quals 10 es troben a l'equipament de gent gran, 6 estan ingressats a l'Hospital Comarcal del Pallars i un altre ha estat traslladat fora del centre.

Mentrestant, la xifra de treballadors positius es manté en 31. Aquest divendres han començat les visites de familiars als usuaris, ja que el centre ja té la categoria taronja. Salut recorda que serà d'aplicació el Pla de trobades amb persones residents per les festes de Nadal.

Manifestació en contra del trasllat de positius de Covid-19 entre geriàtrics

Desenes de persones s'han concentrat aquest dissabte a la plaça Sant Jaume de Barcelona per rebutjar el trasllat d´usuaris positius de Covid-19 entre geriàtrics de Catalunya. La mobilització, convocada per la Coordinadora Residències 5+1, ha denunciat que aquesta acció «no resol res i només serveix per posar en perill usuaris i treballadors de la residència receptora».

Segons la presidenta de la coordinadora Residències 5+1, María José Carcelén, els usuaris positius s'haurien d'aïllar en centres o espais medicalitzats, fora de les residències. Carcelén ha exigit a Salut que faci «tests setmanals als treballadors per aturar els contagis, que hi hagi prou personal als geriàtrics i que garanteixi les visites i sortides dels residents».

Augmenten els grups escolars confinats pel coronavirus a Catalunya

Més enllà de la situació delicada a les residències catalanes, cal destacar que aquest divendres també hi ha hagut un increment en el nombre de grups escolars confinats a causa de la Covid-19, amb un total de 1.041, 116 més que en la jornada anterior. Segons el departament d'Educació, però, representa únicament un 1,45% del total de grups. 

Pel que fa a les persones confinades, Educació en comptabilitza 25.759, 2.749 més que en el balanç anterior, de les quals 24.518 són alumnes, 1.175 docents i personal d'administració i serveis, i 66 personal extern. Pel que fa a les deu últimes jornades, s'han detectat 1.913 positius de coronavirus, la majoria dels quals, concretament, 1.688, són alumnes, 207 personal docent i 18 personal extern. Tan sols hi ha un únic centre tancat a Catalunya, la llar privada Nou Esplai de Salou, a la comarca del Tarragonès. 


Comentaris

envia el comentari