Imatge de la consellera de Salut, Alba Vergés, sortint de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida

Salut no planteja de moment el confinament selectiu de Lleida però reclama als ciutadans que baixin el ritme

La incidència de casos de coronavirus a les comerques lleidatanes s'ha doblat respecte la passada setmana

El Departament de Salut no planteja de moment el confinament selectiu d'algunes zones de Lleida, però sí que reclama als ciutadans que baixin el ritme i ajornin totes aquelles activitats que no siguin imprescindibles. Ho ha dit la consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista a Catalunya Ràdio, desmentint així la informació que en la tarda d'ahir anunciava el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Vergés ha explicat que la incidència de casos de coronavirus a Lleida aquesta setmana s'ha doblat respecte a la passada, però ha explicat que la major part de la mobilitat es dona dintre de la mateixa zona on estan augmentant els positius. També ha aprofitat per reclamar als habitants de la Franja que vagin al seu hospital de referència, el de Barbastre, per poder destensionar l'Arnau de Vilanova. Així mateix, a partir d'ara es vigilarà especialment el col·lectiu de persones grans i vulnerables.

S'incrementen els ingressos a l'UCI

La consellera ha explicat que no es planteja ara un confinament a Lleida com el de la Conca d'Òdena perquè la mobilitat ja es produeix en la mateixa zona. «Abans de dir 'us heu de quedar a casa' estem demanant que siguin conscients i que baixin el ritme, i que només facin tot allò que hagin de fer, però amb molta precaució», ha remarcat.

Vergés ha reconegut que el volum de casos comença a ser important, i també algunes entrades a l'hospital i a l'UCI. «Això ens fa pensar que hem d'actuar i que hem de donar aquest missatge que això no és cap broma», ha afegit la consellera, que ha apuntat que els brots no preocupen, però sí el fet que creixi el volum de casos i que això faci que alguns es puguin escapar, el que implica transmissió comunitària i complexitat.

La setmana passada la incidència va ser de 167 casos, i aquesta és de 325, el doble. A més, augmenten les hospitalitzacions. «El virus s'està transmetent, volem realment doblegar aquesta corba de Lleida», ha insistit. En aquest sentit, ha assenyalat que el paper més important el té la ciutadania, que «s'ho ha de prendre molt seriosament». «Ja hem vist que en una setmana o dues et pot canviar el panorama i pot fer estralls», ha avisat.